Love&Sex

Najbolji seks položaji za one s niskim samopouzdanjem: uživat ćeš i postati sigurnija u sebe

  • Ovi položaji donose dvostruku korist: jačaju samopouzdanje i jačaju užitak
  • Za početak, neke stvari moraš obaviti sama, dok njega nema na vidiku
  • Neki položaji su pak iznenađenje, odmah bi ih odbacila, ali s malim izmjenama su super

Neugodno ti je prvi puta skinuti se pred partnerom? Nesigurna si jer si nabacila koji kilogram? Nisi sredila frizuru tamo dolje od ljeta? Imaš veliki prišt na guzi? Mnogo je razloga zašto se možemo osjećati nesigurno u svome tijelu i mrzimo da nas on pogleda kad smo gole. Dapače, mi žene smo eksperti za izmišljanje razloga (vidi mi se celulit, napuhana sam, kako mi cice stoje...) koji nam ruše samopouzdanje, a time i mogućnost da se opustimo i uživamo u seksu.

Za utjehu, nije ni muškarcima uvijek lako, i oni mogu biti vrlo nesigurni kad se moraju skinuti pred nama. I njih može mučiti nisko samopouzdanje glede kilograma, veličine znaš već čega itd. Srećom, samopouzdanje se izgrađuje, pa tako i u spavaćoj sobi. A ove će ti poze pomoći, kažu stručnjaci. 

Možda vas zanima Sploshing: seks trend koji bi ti se itekako mogao svidjeti Rubrika Love&Sex Love&Sex

Sama pod tušem

Najbolji način da se počneš dobro osjećati u svom tijelu jest da ga prvo upoznaš i to ne u seksualnom smislu. Ovo nije nikakav poza, više je preporuka za one s niskim samopouzdanjem. Iskoristi vrijeme dok se tuširaš. Ugasi svjetlo ili zažmiri tako da isključiš osjet vida i koncentriraj se samo na dodir. Prelazi rukama po tijelu dodirujući ga na različite načine da osjetiš kako se ono miče, ugiba, okreće, diže, spušta pod dodirom.

Pred ogledalom

Poznavati svoje tijelo je početak svega, a to uključije i to kako ono točno izgleda. Stani gola pred ogledalo i izuči svaku sitnicu, ima tu i lijepih i uzbudljivih stvari, zar ne? Idi i korak dalje. Uzmi malo ogledalo i pogledaj svoju intimnu zonu, kako tamo rastu dlačice, koje je boje, kako izgleda klitoris... Ovo može biti i uzbuđujuće!

Solo seks

Teško će ti biti ugodan nečiji tuđi dodir ako ti nije ugodan tvoj. Mnogo neugode tijekom seksa vuče korijene iz činjenice da ni same ne znamo što nam je seksualno privlačno, kako će naše tijelo reagirati ili što bi htjela da partner radi. Zato je prvi korak, prije partnerskog odnosa za sve s niskim samopouzdanjem, masturbacija. Upoznaj sebe da bi se mogla voljeti. 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Seks u odjeći 

Seks bez skidanja može biti jednako vruć kao i onaj kad ste kao od majke rođeni. A za one kojima nedostaje samopouzdanja to je poželjna startna pozicija. Zadržiš li odjeću na sebi, automatski eliminiraš one nepoželjne misli koje ti bubnjaju u glavi: kako mu izgledam? misli li da su mi grudi opuštene? je li vidio te šlauhove? i koje ti ruše samopouzdanje. Također, ne morate ići do kraja (ali i možete). Seks ne mora biti penetrativan. Uživaj na najjače u ljubljenju i petingu.

Žena gore

Ovo je najgora poza ako ne želiš da te on gleda, zar ne? Ipak, ne treba je samo tako odbaciti: kad je žena gore ona kontrolira ritam, brzinu, dubinu. Ona je kraljica užitka, a to ne treba propustiti zbog nesigurnosti. Zato, stavi mu povez preko očiju. Njemu će to začiniti seks, a tebi omogućiti da se raspojasaš tamo gore bez nepoželjnih pogleda. Pokrij i sebi oči ako te to uzbuđuje. I bez virkanja, molim!

Možda vas zanima 10 stvari na koje žena automatski pomisli kad se muškarac pred njom skine Rubrika Love&Sex Love&Sex

Položaj žlice

Vrlo ugodan i intiman položaj jer su partneri čvrsto priljubljeni jedno uz drugo. I nema šanse da oči vrludaju po tijelu. Sjajno ako ti ili oboje patite od niskog samopouzdanja. Ne treba ni spominjati kako ova poza pojačava emocionalnu povezanost s partnerom i opuštenost što itekako pomaže da se vremenom izgradiš i ojačaš samopouzdanje. Što će se i dogoditi.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

U njegovom krilu

Sa stalnim si partnerom kojeg poznaješ i s kojim se osjećaš sigurno? Neka on sjedne na stolac, a ti mu sjedni u krilo, okrenuta licem prema njemu. Pogled oči u oči dok vodite ljubav učinit će da se osjećaš sigurno i seksi. Osim toga, pogled mu je "zaključan" na tvom licu i neće skliznuti na neki dio koji te čini nesigurnom. Tijela su vam priljubljena, a lice na istoj visini - ugodno i "sigurno".

Pseći položaj

Pseći položaj super je ako si sigurna u svoje tijelo i ne smeta ti da te on gleda, ali si nesigurna u svoju tehniku odnosno koliko si vješta u krevetu. Dobar je jer muškarac straga mora obaviti sav posao, a pritom može uživati u pogledu na tvoju guzu. Također, pseći položaj je dobar i ako tvoja nesigurnost izvire iz nekog "prednjeg" dijela tijela - trbuh, grudi, pubis... Ova poza ne dozvoljava pogled na to. U jednom času kad stekneš više samopouzdanja, (a doći će taj čas) stavi ispred sebe veliko ogledalo. Neka virne malo...

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0