Love&Sex

Ma kako se možda čini čudno - ove 3 stvari muškarcima su u vezi važnije od seksa

  • Seks je za muškarce jedino što se broji u vezi, zar ne? Pa, čini se da nije baš tako!
  • Kad su vezi, muškarcima su važnije tri stvari od seksa
  • Jedna od tih stvari je povjerenje – i tu ih jako dobro razumijemo

Gotovo svima je poznata slavna statistika: „Muškarci svakih sedam sekundi pomisle na seks“. Međutim, naravno da je to velika glupost – pa kako bi se inače koncentrirali na nešto drugo? Premda je muškarcima seks jako bitan, ipak nije najvažniji u vezi. Ako te ostave njima važne stvari ne funkcioniraju, nema te žene pored koje bi se osjećali dobro. 

1. Razumijevanje 

Muškarac želi da ga partnerica razumije – kao čovjeka i kao muškarca. Njegove potrebe, razloge zašto nešto radi, prioritete, želje: partnerica poštuje i razumije njegovo ponašanje – čak i ako on nije savršen. Kako bi mu to uspjelo, on rado izmjeni mišljenja sa svojom dragom (da, točno, i on voli razgovarati!). Stari je klišej da muškarci izbjegavaju dugačke razgovore. Sve ovisi koja je tema razgovora. Na primjer, muškarci jako rado pričaju o poslu. Za vrijeme večere, na kauču, u šetnji – jako im je važno da pokažemo zanimanje za to. 

Možda vas zanima 7 sasvim jasnih znakova da vaša trenutačna veza nema budućnost Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Pohvala 

To je klišej koji je doista točan: muškarci su stalno u potrazi za potvrdom – na poslu, u svakodnevici te u vezi. To ne znači da našeg dragog baš za sve što napravi i bez obzira kako to napravi trebamo pomilovati po glavi i reći mu: „Bravo, dobro si to napravio, tigre!“ Ne, radi se o tome da si međusobno moramo davati potvrde u vezi. Za sitnice poput uspješno spravljenog jela, ali i za bitne stvari – poput majčinstva ili očinstva. Jednostavno ponekad treba reći: „Dragi, svaka ti čast za to što radiš!“ 

3. Povjerenje

Neopravdani napadi ljubomore, nepovjerenje, nagađanje… Praktički nema stvari koje mogu muškarca snažnije i brže izbaciti iz takta. Jako im je važno povjerenje – a osobito da imamo u njih povjerenja (tu bismo se mogle vratiti na temu „potvrda“). Ako imam puno povjerenje u svog dragog, tako mu pokazujem da smatram kako je dobar lik. A to mu je jako bitno. 

Možda vas zanima Ova 4 pitanja će ti otkriti hoće li vaša veza trajati dok vas „smrt ne rastavi“ Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ludica

    Pulig Dubravku je vazno da se analno anali, svaka koja da, svaka je dobitna