Love&Sex

Ova 4 pitanja će ti otkriti hoće li vaša veza trajati dok vas „smrt ne rastavi“

U početku veze smo jedno srce i jedna duša – i 24 sata na dan provodimo zajedno bez da si idemo na živce…

Sve je novo, sve je uzbudljivo, sve je napeto i lijepo – i to je dobro tako. Ali, je li sve to dovoljno za veeeliku ljubav, to će se pokazati tek nakon nekoliko mjeseci ili godina. Ako si znatiželjna i želiš ubrzati taj proces, možeš svom partneru postaviti sljedeća pitanja. Njegovi odgovori će ti otkriti puno o tome jeste li slični kad je riječ o bitnim stvarima u vezi…

Možda vas zanima U čemu spavate ti i tvoj muškarac i što to govori o vašoj vezi? Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. „Koliko trebaš vremena za sebe?“ 

Svejedno koliko je čovjek zaljubljen: prije ili kasnije svatko mora provesti neko vrijeme sam sa sobom. Ali, koliko je u vezi potrebno vremena za sebe? To je nešto o čemu treba razgovarati s partnerom, jer svaki čovjek je drugačiji i ima drugačije potrebe. Imaš li nakon što dođeš s posla toliko željenih nekoliko minuta mira za sebe? Nemaš? Onda obavezno trebaš razgovarati s partnerom. Ali i on ima pravo isplanirati „svoje vrijeme“ – bez bilo kakve drame. Trebate napraviti tako da oboje budete zadovoljni i da se oboje slažete. Odvojeno vrijeme je dobro za vezu, jer tada dolazi nova energija te možete pričati o događajima i svemu što ste radili svaki u „svoje vrijeme“. 

via GIPHY

2. „Kako bi raspodijelio veliki novčani dobitak?“ 

Premda je mnogima nevjerojatno neugodno razgovarati o financijama, ako planiraš dugotrajnu vezu, onda moraš otvoreno razgovarati sa svojim dragim o novcu. Naime, ako netko od vas dvoje baca novac kroz prozor, a drugi stavlja svaku moguću lipu na stranu, prije ili kasnije će doći do sukoba. Barem kod zajedničkog kućanstva biste trebali pronaći zajednički jezik. Osim toga, razgovor o zajedničkoj budućnosti i snovima može biti ludo zabavan i dodatno potpiriti leptiriće u trbuhu. Kod pitanja „Što bi napravio s novcem ako bi dobio na lotu?“ nije riječ o rastrošnosti ili štedljivosti, nego zapravo možeš vidjeti imate li slične poglede kad je riječ o financijama. 

via GIPHY

3. „Kako ćeš se odnositi prema roditeljima kad ostare?“ 

Premda je to teško prihvatiti, naši roditelji neće biti sve mlađi i mlađi. Upravo zbog toga treba razgovarati o tome kako ćete se brinuti o roditeljima – kad to ovi više neće moći sami. Treba li tvoja mama u dom za starije osobe ili će živjeti kod vas? Kakva je situacija s njegovim roditeljima? U svakom slučaju je vrlo važno da razgovarate o toj temi. 

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

4. „Kako se ponašaš nakon svađe?“ 

Ti voliš pričekati da se stvari malo ohlade, a tvoj dragi bi odmah htio sve razriješiti? Ako ćete razgovarati o tome što tko želi nakon svađe, na kraju će biti puno manje ljutnje. Važno je da oboje kažete što želite te da nitko nema osjećaj da mora progutati svoju ljutnju. 

via GIPHY

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0