Love&Sex

Lav i Lav, Ovan i Ovan? Kakva je veza istih horoskopskih znakova?

  • Divno je kad ste oboje nježni, velikodušni, otvoreni. A što ako ste oboje tvrdoglavi, posesivni, egocentrični?
  • Generalno, smatra se da ti isti znak ne odgovara
  • Međutim, neki parovi istog znaka baš savršeno funkcioniraju zajedno

Biti u vezi s nekim tko ti je sličan sigurno može imati puno prednosti, ali imana. Vjerojatno često klikneš s ljudima koji imaju isti znak kao i ti, ali može li iz toga lako nastati i kompatibilna veza ili je bolje da pronađeš nekoga različitog? Evo što stručnjaci imaju za reći.

Možda vas zanima Je li stvarno teško raditi s prijateljicom? Rubrika Život Život

Razlozi „za“

Jedna od prednosti veze osoba s istim znakom jest da se razumijete. Način na koji vidite svijet, pristup životu, vrijednosti i pogledi vjerojatno će biti slični, kažu astrolozi. Primjerice, Rak ima tendenciju da bude više kod kuće te uživa u tišini s partnerom. Strijelci su, naprotiv, aktivni ljudi koji vole biti u pokretu. Dakle, veza s nekim sa sličnim osobinama može olakšati izgradnju zajedničkog života.

via GIPHY

Razlozi „protiv“

Ponekad ćete imati previše iste energije i vjerojatno ćete se međusobno „oponašati“. Na primjer, dvije Vage mogle bi imati poteškoća u donošenju odluka i beskrajnom promišljanju, čak i o malim stvarima - poput odluke u koji restoran otići i što jesti. A dva Lava mogu ući u borbe ega, jer oboje žele biti u središtu pozornosti, objašnjavaju astrolozi.

Znakovi kod kojih to najbolje funkcionira 

Bik je vjerojatno najbolji kad je riječ o kompatibilnosti s istim znakom. Vrlo su praktični i rade sve na svoj osebujan način, pa ako se upoznaju dovoljno rano, mogu se složiti jedno s drugim.

Lav također može biti prikladan za drugog Lava. To može funkcionirati zato jer mnogo Lavova ima „trn u šapi“, donosno nije uvijek hvalisavo ili arogantno. Par Lavova može biti vrlo zabavan, pun ljubavi i romantičan zajedno. 

Vage također dobro idu zajedno. Kod Vaga je riječ o partnerstvu i ravnoteži. Jedino trebaju pripaziti da se međusobno balansiranje ne pretvori u ratište -  ako se potpuno ne posvete zajednici ispunjenoj ljubavlju.

Možda vas zanima Zvijezde otkrivaju koliko puta u životu ćeš pronaći veliku ljubav Rubrika Love&Sex Love&Sex

Strijelac može lako pronaći sreću s drugim Strijelcem. Strijelci trebaju dugu uzicu i luksuz kako bi istražili svijet. Ako oboje prepoznaju svoju urođenu potrebu za slobodom, to može biti vrlo skladna zajednica, kažu astrolozi.

Ribe također mogu funkcionirati zajedno, ali samo ako su totalno predane i ne ulaze u vlastite maštarije i previše sanjaju. Ribe su znak koji se voli žrtvovati, što im daje mogućnost da se lako brinu za druge - što pak može stvoriti skladno zajedništvo.

Djevice često mogu nadopunjavati druge Djevice. Djevice su prilično samostalne. One su hladne i imaju dobre granice te komunikacijske vještine koje cijene jedno u drugome. 

via GIPHY

Znakovi koji ne funkcioniraju dobro 

Ovnovi, budite oprezni s drugim Ovnom. Ta veza rijetko dobro prolazi. Ovan je jako "ja na prvom mjestu“ tip i teško mu je stalno se prilagođavati, puštati drugog da bude broj jedan. Ovan je također najveće dijete zodijaka; oni žele da se drugi brinu o njemu, tako da će jedan u vezi vjerojatno biti zapostavljen.

Blizanci također mogu biti zeznuti. Teško im je biti dovoljno prizemljen kako bi izgradili nešto dugotrajno. 

Možda vas zanima Imaš li kojeg Ovna u svom životu, bolje da što prije shvatiš ovih 10 stvari o njima Rubrika Life&style Life&style

Rak ne uspijeva biti u vezi s drugim Rakom. Toliko su osjetljivi da im zajednički stil života izgleda poput pasivno-agresivnog hodanja naokolo u debelom oklopu. Budući da su supersenzitivni, traže da ih drugi tretiraju u dječjim rukavicama, ali često se ne ponašaju tako prema drugima. Za tako osjetljiv znak mogu biti iznenađujuće neosjetljivi! 

Jarac se mora držati drugih znakova. Jarac mora biti na vodećem položaju kako bi se udobno osjećao - što stvara sukobe kad oba partnera žele voditi i upravljati vezom. 

Vodenjak nije tako sjajan s drugim Vodenjakom. Oni prelaze iz krajnosti u krajnost u želji da budu ili sami ili cijelo vrijeme s ljudima. Ako njihov unutarnji vremenski raspored nije usklađen, mogu biti poput brodova u noći, odnosno nikada zajedno. Također mogu biti emocionalno odvojeni, gdje je fraza "baš me briga" njihova glavna fraza.

via GIPHY

  • Onda je tu Škorpion... Škorpion i škorpion zajedno mogu biti stvarno dobri ili stvarno loši. Škorpioni su po svojoj prirodi ekstremisti, tako da vjerojatnost da jedan Škorpion balansira s drugim nije pretjerano velika, kažu astrolozi. Oboje su kontrol-frikovi, što je u redu dok god vole kontrolirati različite stvari. 
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0