Love&Sex

Koje je najbolje vrijeme u danu za seks? Točan sat i minutu otkrivaju znastvenici!

  • OK, ako je seks dobar je dobar, nema to puno veze s određenim vremenom u danu
  • Ipak, znanstvenici su otkrili ključ po kojem su izračunali kad su nam najveće šanse da seks bude dobar
  • Pa, vjerovali ili ne, vrijedi pročitati što kažu. Treba koji puta malo i pripomoći sreći...

Večernji seks? Fantastična ideja. Lijeni popodnevni seks nakon užurbanog jutra? Tko bi mu odolio? Divlji i polupijani seks nakon izlaska? Ni taj nije loš. No jesi li znala da valjanje među plahtama, kao prva jutranja aktivnost, stvar kojom započinješ dan ima veliki potencijal i najviše pluseva?

Možda vas zanima Što te čeka 2020: ljubavni horoskop za tvoj znak za godinu koja nam stiže Rubrika Love&Sex Love&Sex

Da, da, znanstvenici kažu da će te jutarnji seks nakrcati endorfinima te neće samo popraviti raspoloženje nego učiniti da budeš baš jako dobre volje što će pak pomoći da lakše izguraš dan pred tobom. Vjerujemo da su poklonici zornjaka veći  sami došli do toga, drago nam je da su to sad potvrdili i znanstvenici. Znali smo da je seks dobar za zdravlje, ali što je to tako posebno kod onog jutarnjeg?

via GIPHY

U studiji na 1000 ispitanika koju je provela Forza Supplements, britanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom dodataka prehrani, otkrila je koje je točno idealno vrijeme za prepuštanje užicima. No prije nego što prijeđemo na sve dobrobiti jutarnjeg seksa, valja se osvrnuti na druge osnovne stvari...

Kad ići u na spavanje i kad ustati?

Dakle, trebala bi zaspati dubokim snom kao Trnoružica već u 22:10 - najveći dio obnavljajućeg sna, onog bez REM faze dogodi se prije ponoći, što je bitno za obnovu tkiva, imunitet, rast kostiju i mišića. Uglavnom, totalno je zdravo ići u krevet s, hm, kokama. Pa bi sukladno tome trebala na nožice lagane skočiti u 6:45 ujutro (ili se barem probuditi, ne treba odmah iskočiti iz kreveta). Rano ustajanje čini te proaktivnom, uspješnijom u rješavanju problema i uspostavlja dobar srčani ritam, kažu.

Možda vas zanima Seks nakon 40-te: 5 stvari koje više neće biti iste kao prije Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kad jesti i kad (ne)piti alkohol?

Pa onda hrana. Najbolje vrijeme za doručak je u 7;15, ručak bi trebala pojesti oko 12:15, a večeru u 18:10 kako bi tvoj metabolizam savršeno radio. Vrijeme za popiti malo alkohola? Ako ikako može, ne poslije 6 navečer, odnosno najmanje 4 sata prije odlaska na spavanje, da jetra ima vremena očistiti alkohol iz krvi.

via GIPHY

Na rasporedu je seks!

I konačno dolazimo na seks. Izgleda da je optimalno vrijeme za seks 7:30 ujutro, 45 minuta nakon što smo se probudili. Ustani i uživaj, rekli bismo, a kako smo shvatili iz rasporeda,u međuvremenu još obaviš i doručak. Pa tako naspavana, puna energije (riješiš se i lošeg zadaha od noći) uživaš u vođenju ljubavi. Znanstvenici kažu da je ranojutarnji seks fantastičan jer nam snižava krvni tlak (a što je s nama koji imamo nizak tlak i ujutro teturamo i ne možemo ustati? Nama ga valjda podigne),  smanjuje stres i pripremi te na sve izazove koje ti ostatk dana nosi.

No, naravno, ti si slobodna žena. Seksaj se kad god poželiš i s kim god poželiš!

 

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • martete141

    nikad nisam učio da ću ga vratiti sve dok nisam vidio komentar na internetu o dr.agbazara i kontaktirao sam ga, nakon što sam slijedio sve upute koje mi je dao dr. Agbazara, moj suprug se vratio molivši za oproštaj u ... prikaži još!