Love&Sex

Ključ duge i sretne veze zapravo je vrlo jednostavan: stvar je u dosadi!

  • Kako održati strast nakon mnogo godina, kako biti zanimljiv partneru, kako osvježiti vezu... Zaboravi sve ove savjete
  • Ovo je nova teorija o tome što je važno za dugotrajnu vezu i uopće nije nerazumna
  • Evo miga: što uzbudljiviji život vodite, to gore za vezu. A slijedi i objašnjenje...

Čitamo savjete kako održati strast u braku ili vezi i nakon mnogo godina, kako zadržati poštovanje i interess jedno za drugo, kako spriječiti dan nam život postane učmao (pa trebamo s partnerom putovati, upoznavati nove ljude, razvijati hobije), kako je važno održati seksualni život dobrim i u poznim godinama... Ukratko kako ne dosaditi jedno drugome. No, evo nove teorije i nije tako nerazumna kad se bolje razmisli, a dosada u njoj ima vrlo pozitivnu ulogu.

Možda vas zanima Ovdje će te nagraditi za najružniji džemper i još će te počastiti fritulama Rubrika Life&style Life&style

Iznio ju je Mark Manson, the author knjige The Subtle Art of Not Giving a F*ck. Kako bismo to preveli? Nešto kao Suptilna umjetnost stava "j..e mi se živo za sve"? Tako nekako. Manson zvuči kao okorjeli cinik, a njegova ideja sretne veze je vrlo jednostavna. Iznio ju je u videu za Bussines Insider:

"Ako promatramo vezu, zapravo mislim da bi trebala biti dosadna koliko je to god moguće. To naravno ljudima zvuči čudno, ali kad promislite o stvarno sretnim 80-godišnjacima koju su zajedno već 60 godina, razlog zašto su tako dugo ostali zajedno nisu privatni avioni i luda putovanja i "o, Bože, pogledaj im slike". Zajedno su zato jer su sposobni zajedno se dosađivati. Mogu godinu za godinom zajedno sjediti kod kuće, razgovarati o istim dosadnim stvarima, gledati TV, gledati filmove, kuhati ručak i da im je dobro. Nema ničeg uzbudljivog, nikakvih eksplozija, velike drame ni bacanja tanjura.

Važno je da ljudi to razumiju, posebno danas kad ne želimo biti dosadni, želimo biti zanimljive osobe, imati zanimljive živote no to je u puno slučajeva u sukobu s onim što čini dobru vezu. Ono zbog čega ste zanimljiva i kompleksna osoba često vas čini užasnom osobom za romantičnu vezu. Na neki neobičan način čini mi se da moramo nekako ugraditi dosadu u život, da dosada bude opet OK. Treba je gledati kao dobru stvar, a mislim da je definitivno dobra za vezu.

Bojiš se da mu više nije uzbudljivo s tobom? Super! Znaš što će reći čim započne rečenicu? Good! Baš se fino valjuškate uz televizor i čaj i ne ide vam se nikud? Uživaj! Bit ćete sto godina zajedno.

 

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0