Life&style

Ovdje će te nagraditi za najružniji džemper i još će te počastiti fritulama

  • Jedna firma u Zagrebu svojim je zaposlenicima tijekom prosinca pripremila pravi adventski program koji nas je oduševio
  • Odlučili smo zaviriti u njihov prostor i vidjeti kako to sve izgleda i što je "na programu" u ovo blagdansko vrijeme
  • U nastavku ti donosimo cijelu priču ovog magičnog adventa i otkrivamo ti o kojoj je firmi riječ

Zamisli da radiš u firmi u kojoj tijekom cijelog prosinca traje advent! I kad kažem advent, mislim na cijeli spektar događanja koja se odvijaju tijekom mjeseca - od simpatičnih vilenjaka koji zaposlenicima dijele poklone, slasnih fritula i kuhanog vina do besplatnog zamatanja poklona. To je, naravno, samo djelić onoga što je jedna firma u Zagrebu pripremila svojim zaposlenicima ovog prosinca, a s obzirom na to da u cijeloj toj firmi vlada veselo raspoloženje i pravi božićni duh, nisu imali ništa protiv da zavirim u njihov prostor i doživim čari jednog drukčijeg adventa.

Adventska kućica "u zraku"

Osim božićnog ambijenta koji se proteže kroz cijelu firmu i prekrasno okićenih drvca, najviše me oduševila adventska kućica na otvorenoj terasi kafića smještenog na zadnjem katu. Kako se kućica nalazi na terasi i to na popriličnoj visini, spoj hladnog zraka i miris pečenih kobasica zaista stvaraju osjećaj kao da si na Trgu bana Jelačića.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Kućica, koju vodi Catering Kvatrić, na svom meniju ima pravu pravcatu adventsku ponudu koja uključuje i slatko i slano. Zaposlenici tako mogu birati između klasičnog hot doga ili kobasice u pecivu, i to ne bilo kakve, već kobasice od jelena. Naravno, u ponudi je i debrecinka za sve koji vole "igrati na sigurno" te nekoliko slastica. Kako nisam bila gladna, odlučila sam preskočiti slano i baciti se na slatko, a američke palačinke s preljevom od čokolade i meda zaista su nešto što nisam mogla propustiti.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Nagrada za "najružniji" džemper

Uz adventsku kućicu, na "programu" ovog korporativnog adventa našao se i dan najkičastijih džempera, koji sam, sasvim slučajno, potrefila jer se održavao istog dana kad sam bila u obilasku. Ono što me iznenadilo svakako je entuzijazam zaposlenika - osim što su svi nekako bili veseli i super raspoloženi, velik broj njih ponosno je pokazao svoj Ugly Christmas Sweater, a kako i ne bi kad je nagrada poklon bon od 500 kuna za šoping!

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Osim toga, tijekom adventa svi zaposlenici mogu okititi svoje radno mjesto ili odjel, fotkati ga i objaviti na Workplaceu - društvenoj mreži namijenjenoj tvrtkama i njihovim zaposlenicima, odnosno poslovnoj inačici Facebooka. Tako zaposlenici međusobno lajkaju i komentiraju objave svojih kolega, a onaj čija fotka okićenog radnog mjesta skupi najviše lajkova u određenom periodu osvaja poklon bon od 500 kuna u Ikei! Genijalno, zar ne?

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

CEO dijeli fritule i kuhano vino

Naravno, ni jedan advent ne može proći bez fritula i kuhanog vina, a to zna i Uprava ove firme, koja je odlučila počastiti zaposlenike. Tako se glavni izvršni direktor spremno uhvatio posla i s ostalim članovima Leadership tima dijelio vruće fritule, punč i kuhano vino. Sve to naišlo je na veliko zadovoljstvo zaposlenika koji su spremno čekali u redu za svoju porciju. Čini se da liderskom timu sve to predstavlja pravo zadovoljstvo jer na djelu mogu vidjeti pozitivne reakcije i oduševljenje svojih zaposlenika. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Povrh toga, zaposlenike čeka još mnogo toga. Osim zbora Izvor koji im je pjevao u liftu i na sastancima, očekuje ih i besplatno zamatanje poklona nekoliko dana prije Božića pa svi mogu donijeti poklone koje planiraju pokloniti bližnjima i na kraju radnog dana pokupiti ih zamotane u šarene ukrasne papire i spremne za darivanje! Imali su i najluđi božićni party u gradu s "black&white" dress codeom na kojemu su zaposlenici pjevali karaoke, otplesali plesnu točku za koju su se pripremali tjednima s profesionalnim plesačima te odigrali dobrotvornu tombolu u kojoj su mogli osvojiti brojne nagrade i pogodnosti poput korištenja službenog automobila na tjedan dana, a prikupljeni iznos od 15.300 kuna donirat će se udruzi za sindrom Down Osječko-baranjske županije. 

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Sve ove aktivnosti pokazuju koliko ova firma ulaže u zadovoljstvo svojih zaposlenika i korporativnu kulturu općenito te slobodno mogu reći da bi se i brojne druge tvrtke mogle povesti za ovim primjerom. Da ovakav projekt rezultira uspjehom, potvrdile su nam Anita i Marija iz ljudskih potencijala, koje u ovoj firmi rade svega nekoliko mjeseci pa im je ovo bilo pravo iznenađenje. Najviše im se sviđa to što je svaki dan tijekom prosinca veseo i, iako se i dalje puno radi, postoji onaj dio dana kada uslijedi neko iznenađenje i pauza u kojoj mogu uživati u ambijentu, hrani i cijelom adventskom ugođaju. "Kao mamu, posebno me oduševilo to što sam svoju curicu mogla odvesti na božićnu predstavu koju je firma organizirala", istaknula je Anita. 

Sve u svemu, ovo je zaista jedna lijepa adventska priča na kojoj bi brojne druge tvrtke mogle pozavidjeti, a pogađaš li o kojoj je firmi riječ? Riječ je o A1, koji ovaj projekt pod nazivom Advent@A1, sad već tradicionalno, organizira treću godinu za redom te je prošle godine osvojio jednu od najprestižnijih poslovnih nagrada, Stevie Awards

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0