Love&Sex

Jabuka na dan tjera doktora van. Sad kažu da je zaslužna i za bolji seks

  • Koliko je konzumacija jabuka dobra za zdravlje govori i ona poznata "Jabuka na dan tjera doktora van"
  • Znanstvenici su otišli malo dalje i proučili utjecaj jabuke na ženski libido
  • Žene koje svakodnevno konzumiraju jednu ili dvije jabuke pohvalile su se boljim seksualnim životom!
Možda vas zanima Doznali smo recept zbog kojeg neke žene izgledaju mlađe i - odlučili ga isprobati Rubrika Beauty Beauty

Jabuka je vrlo svakodnevno voće koje jedemo tokom cijele godine, no jesi li ikada pomislila da može poslužiti i kao odličan afrodizijak? Prema jednom istraživanju objavljenom u Archives of Gynecology and Obstetrics study, ispitanice koje svakodnevno konzumiraju jednu ili dvije jabuke prijavile su i bolji seksualni život. Studija je obuhvatila 731 zdravu ženu između 18 i 43 godina koje su ispunjavale upitnike vezane uz njihovu seksualnu želju, zadovoljstvo, bol tijekom odnosa i drugo.

Na temelju njihovih odgovora ispitivači su izračunali indeks njihove seksualne funkcije, a žene koje su navele da svakodnevno konzumiraju jabuke imale su viši indeks i općenito manje problema tijekom samog odnosa (suhoća, bol). Naime, jabuka zbog  polifenolima i antioksidanta koje sadrži pospješuje cirkulaciju u ženskim spolnim organima što, naravno, ima pozitivan učinak na seksualno uzbuđenje.

Možda vas zanima Čudesne jabuke: u ovim kombinacijama učinit će te zdravijom i još ljepšom Rubrika Life&style Life&style

Sadrži i kemikalije slične sastavu ženskog hormona estardiola koji štiti od suhoće vagine. Ovu studiju ne treba shvatiti doslovno jer ona prvenstveno prikazuje korelaciju ta dva pojma, a ne i uzročnost. U prijevodu, ne garantira da će tvoj seksualni život postati luđi i eksplozivniji jer si jučer smazala tri jabuke. No, to te ne bi trebalo spriječiti da uvedeš jabuku u svoj svakodnevni jelovnik jer osim potencijalnog boljeg libida, na jednostavan način možeš zaštiti svoj organizam i smanjiti rizik od mnogih bolesti.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0