Love&Sex

Istraživanja su pokazala da si privlačnija muškarcima ako se baviš ovim sportom

  • Želiš se početi baviti nekim novim sportom? 
  • A slobodna si i tražiš muškarca za ljubavnu vezu?
  • Onda ti stručnjaci mogu preporučiti poseban sport na temelju nedavnog istraživanja 

Sport je općenito dobar za nas: podiže nam raspoloženje, održava nas u formi i zdravima, jača samopouzdanje, bolje se osjećamo u svom tijelu - a večernja pizza ima nekako bolji okus nakon što smo odradile dobar trening, nego nakon 14 sati nepomičnog sjedenja, kauča ili nekog drugog komada namještaja za sjedenje. 

Osim toga: svatko tko se bavi sportom i redovito ide na sport obično ima puno veće šanse da upozna ljude – za razliku od onih koji samo leže na kauču i više vole tjelesnu neaktivnost. Bilo da trčiš ili ideš u (u nepandemijska vremena) teretanu, nikada nisi sama tijekom treninga te hobi dijeliš s novim poznanicima.

Uvjerili smo te? Izvrsno! Tada ostaje samo pitanje koji je sport pravi za tebe. A za one koje traže partnere imamo vrlo vrući savjet...

Istraživanje o stupnju atraktivnosti različitih sportova

Istraživanje, koje je naručio internetski prodavač sportske opreme „SportsShoes.com“, ispitalo je koje su vrste sporta najatraktivnije suprotnom spolu, a koje se koriste za dobivanje najviše desnih poteza na Tinderu. U utrku je ušlo šest disciplina: jogging, biciklizam, joga, dizanje utega, penjanje i planinarenje. Odgovorni za istraživanje stvorili su ukupno 12 profila, šest muških i šest ženskih, koji su bili identični u svim pogledima - osim po vrsti sporta koji je testirana osoba trenirala na svojoj profilnoj slici. Sa svakim su profilom prebacili točno 200 puta udesno - a zatim pogledali koliko su „matcheva“ dobili. Zapravo su razlike ponekad bile prilično velike.

Možda vas zanima Tajice nisu samo za sport: Evo uz kojih 5 komada iz ormara ih možeš kombinirati za top izgled Rubrika Moda Moda

Većini muškaraca su ovi sportovi bili atraktivni

Pokusna zečica dobila je najviše matcheva na dva kotača: 116 puta su biciklistice drugi korisnici povukli udesno. Profil trkačica je u bio jako, jako blizu, sa 114 matcheva.

Ironično je da od trećeg mjesta nadalje kreće nizbrdo: ispitanice su postigle 68 desnih poteza s penjanjem i 32 s jogom. Međutim, dizanje utega i planinarenje bili su atraktivni samo za 10, odnosno 9 slobodnih muškaraca.

Većini žena su ovi sportovi bili atraktivni

Poredak kod muškog profila potpuno se razlikovao od ranga ženskog profila, a općenito je bilo puno manje podudaranja (što još jednom dokazuje da muškarci puno češće povlače udesno od žena - zašto...?). Ovdje je joga bila na prvom mjestu s 25 matcheva, nakon čega je uslijedilo dizanje utega s 21. Zatim, 14 žena smatralo je atraktivnim biciklističkog pokusnog zeca, penjače i trkače 11, odnosno 10, a za planinare bi se tek dvije žene mogle zagrijati – iako zajednička noć u planinarskoj kolibi u jednoj vreći za spavanje može biti jaaaako romantična.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @marcorescheleityoga

Zaključak

Što možemo naučiti iz ovoga? Ako želiš prikupiti puno matcheva na Tinderu, trebala bi sjesti na bicikl, početi trčati ili se barem pretvarati za svoju profilnu fotku. Ipak, ako želiš pronaći svog muškarca iz snova, tj. nekoga tko ti stvarno odgovara i dijeli tvoje interese, trebala bi se držati provjerenog, biti autentična, raditi ono što osjećaš i pokazati se onakvom kakva jesi. To može smanjiti broj matcheva - ali sigurno povećava šanse za onaj savršeni.

Možda vas zanima Evo kako sa sportom i prehranom možeš pozitivno utjecati na biološko starenje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dinielle De Veyra from Pexels

Komentari 0