Love&Sex

Doista drsko: Muškarci dijele žene u samo dvije kategorije

• Jesi li OVA ili ONA? Naime, što se tiče muškaraca, za njih postoje samo dvije "kategorije“ žena

• Podjela ovisi – možda pogađaš – o tome je li neka žena dobra samo za krevet ili je potencijal za vezu

• Takve podjele su posebno popularne kad je riječ o muškom društvu pa su dečki uvijek - jaki na riječima

Mi ljudi smo skloni razmišljati o stvarima kao da se nalaze u „ladicama“ – i to zato jer nam to olakšava svakodnevicu. Umjesto da se zbližimo s nekim ljudima, jednostavno ih stavljamo u ladice i označavamo (na primjer) "glupima“ ili "arogantnima“. Naš krug poznanika raspoređujemo, slično kao i kod Facebooka, u "poznanike“, "prijatelje“ ili "bliske prijatelje“. Baš to rade muškarci kad je riječ o ženama. Stručnjaci za veze slažu se u jednom: muškarci nas dijele na dvije kategorije! 

via GIPHY

1. kategorija: "Nju samo želim odvesti u krevet!" 

Hm, žalosno, ali istinito. Postoji puno žena s kojima bi muškarci rado išli u krevet. Ali malo njih dolazi u obzir za čvrstu vezu. Obilježja te "kategorije" žena: ona je seksi! Ako je seks dobar, a karakterno si barem malo odgovaraju, iz toga se može razviti afera. 

Možda vas zanima Saznaj koji kupaći kostim najbolje odgovara tvojoj osobnosti Rubrika Moda Moda

2. kategorija: "Nju želim za partnericu!"

Da, naravno da postoje "želim imati vezu s tobom" žene. One u očima muškaraca predstavljaju kompletan paket: dobar izgled, dobar karakter i naravno "ono nešto". Takve žene ne žele pošto-poto odvesti u krevet, već će kod njih primijeniti potpuno drukčiju taktiku u odnosu na "1. kategoriju". Muškarci će se oko ovih žena više truditi, pokušavati se prikazati kao idealani muškarci za njih, a s druge strane neće forsirati seks niti će biti prenapadni. U ovom slučaju mnogo više igraju emocije i romantika.

via GIPHY

Je li to doista toliko strašno?

Naravno da nam na prvi pogled od bijesa odmah poraste tlak na tisuću. U krajnjoj liniji, nitko ne voli biti strpan u neku kategoriju – a osobito ne u takvu površnu. Međutim, budimo iskrene prema sebi – i mi ponekad koristimo iste te kategorije za muškarce. Je li tip tek seksi komad ili je dobar potencijal za vezu – ili možda tek za najboljeg prijatelja?

Možda vas zanima 11 ženskih navika koje muškarci smatraju jako, jako odbojnima Rubrika Life&style Life&style

Na kraju je važno da takav način razmišljanja ne postane striktno pravilo. Muškarac koji na prvi pogled djeluje kao superego-mačo-tip, možda će nakon drugog pogleda ispasti inteligentan i drag muškarac. Možda da ispraznimo još koju ladicu i dobro razmislimo… 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0