Love&Sex

Čeka te 7 dobrih stvari i 1 loša ako je tvoj dragi sin jedinac

  • Biti jedinac ne znači biti razmaženac, ovakva djeca razviju puno dobrih karakteristika
  • Samostalnost u savladavanju problema jedna je od njih, a vezivanje uz partnera i odanost isto je prednost
  • No, biti prvi i jedini cijelo djetinjstvo može mu stvoriti i neke krive predodžbe o sebi

Nikako ne želimo reći da su svi jedinci razmažena, sebična djeca i mamini sinovi. Biti jedino dijete u obitelji ima svojih prednosti, kao i mana pa isto tako iz tog "usamljeničkog" statusa u djetinjstvu može proizaći mnogo dobrih stvari. I možda tek pokoja lošija (ali simpatična). Naravno na naš karakter utječe još toliko mnogo stvari da se ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi da je nešto rezultat baš toga što netko nema braću ni sestre, ali... Dosta je vjerojatno da će se u jedinca očitovati neke od sljedećih stvari:

1. Treba "svoje" vrijeme

To što je odrastao sam ne znači da je bio usamljen. Jedinci su obično naviknuti da se sami zabave pa se ne moraš opterećivati time da vas dvoje stalno nešto zajedno radite niti biti uvrijeđena ako on treba vrijeme da bude malo sam. Zna da ga voliš, ne moraš stalno "visiti" na njemu. To može čak i ugroziti vezu.

2. Stvarno je odan

Jedinci mogu biti nevjerojatno odani partneri. On nikada nije imao mlađu braću da brine o njima niti stariju koji bi mu bili idoli. Zato, vrlo je vjerojatno da će svu pažnju usmjeriti na tebe.

3. "To je moje!"

Može imati problema s dijeljenjem stvari s drugim ljudima, barem ispočetka, no to ne znači da su sebični.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Vrlo je neovisan

Izuzetno su neovisni i znaju sve sami riješiti. I svoje probleme često brine sam, ne tražeći pomoć.

5. Priča sam sa sobom

Možda ga uhvatiš da razgovara sam sa sobom - baš slatko. Ako čovjek ne može razgovarati sam sa sobom, k vragu, pa si kim može?

Možda vas zanima Priznajemo! Muškarci ove stvari ipak rade bolje od nas Rubrika Život Život

6. Ne zna govoriti o osjećajima

Kao jedincu mu je vjerojatno teško razgovarati i osjećajima.

7. Zaigran je

Možda je zaigran i voli zbijati šale? Pa, nije imao braću i sestre ta do radi s njima dok je bio dijete. Ako ti je to simpatično, bit će veliki plus u tvoju korist.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

8. Uvijek je on na prvom mjestu

Oh, da. Ipak je on mamin i tatin jedinac: možda će i dalje željeti biti prvi i najvažniji. U lošem scenariju njegove će potrebe biti uvijek ispred tvojih. Što je loše. Ako ovo ne uspije prevladati, bolje ti je da nisi s njim. U dobrom i simpa scenariju, izazivat će te da se natječete u svakodnevnim šašavim stvarima kako bi dokazao da je prvi: tko će prije stići od točke A do točke B, tko će pojesti ljući feferon, tko može duže zuriti da ne trepne?

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0