Life&style

Žuljaju te? Učini svoje dioptrijske naočale udobnijima pomoću ovih 5 trikova

  • Dioptrijske naočale mogu biti prilično iritantni suputnici u obavljanju svakodnevnih obveza
  • Osim što klize s nosa, mogu ga i nažuljati, a da ne pričamo o bolnom području iza ušiju
  • Na sreću, sve si te sitne boljke možeš i olakšati, a mi ti donosimo 5 jednostavnih trikova

Bilo da dioptrijske naočale nosiš godinama ili si nova u svijetu nažuljalih nosova i bolnih područja iza ušiju, vrlo dobro znaš koliko mogu postati neudobne ako ih nosiš po cijele dane. Za potrebe ispravljanja okvira ili podešavanja jastučića na naočalama kako bi postale udobnije se uvijek možeš javiti i svom optičaru, ali neke trikove možeš izvesti i sama. Naravno, ključno je da si nježna i pažljiva kako ne bi napravila još veće zlo - ako se smatraš nespretnom radije ih prepusti rukama stručnjaka.

Možda vas zanima Žene su nam otkrile: ''Bila sam ljubomorna na cure koje imaju lijepu i glatku kožu'' Rubrika Beauty Beauty

1. Zategni plastične okvire sušilom za kosu

Ako ti naočale stoje prenisko na nosu, vjerojatno nakon nekoliko sati nošenja osjećaš nelagodu. No, postoji rješenje kojim možeš osigurati udobnost svojih plastičnih okvira, a krije se u tvojoj kupaonici - sušilo za kosu! Sve što trebaš je drške naočala grijati sušilom za kosu 20 sekundi i zatim ih saviti u položaj koji ti najviše odgovara.

2. Podesi jastučiće za nos 

Ako te jastučići naočala smetaju ili ostavljaju tragove, to može biti znak da ti je most naočala preuzak. Jastučići na metalnim okvirima mogu biti jednostavno podešeni - pažljivo ih povuci i razdvoji. Plastične okvire nije lako prilagoditi pa imaj to na umu kod kupnje naočala. Odabereš li naočale s odgovarajućom veličinom mosta bit će ti udobnije za nošenje. 

3. Spriječi klizenje naočala kliještima

Ukoliko ti naočale neprestano klize niz nos, znači da su se držači raširili i da ih svako malo moraš prstom vraćati gdje im je mjesto. Savjetujemo ti da posegneš za kliještima i podesiš vijke držača i mosta naočala. Samo pripazi da kliješta nemaju oštre rubove jer ih tako možeš oštetiti. 

Možda vas zanima Ova tri jednostavna trika za pranje rublja sačuvat će ti odjeću i - novac! Rubrika Life&style Life&style

4. Izravnaj drške naočala kliještima ili toplom vodom

Ups, slučajno si sjela na svoje naočale? Ne brini, događa se svima, a situacija nije alarmantna dokle god stakla nisu razbijena. Kod žičanih okvira i blago savijenih drški možeš si pomoći s kliještima, a kod plastičnih osim sušila za kosu, može pomoći i topla voda od koje će drške postati gipke i spremne na ravnanje. 

5. Dječji puder je spas!

Ako si nova u svijetu dioptrijskih naočala, vjerojatno ćeš ubrzo otkriti da te naočale mogu nažuljati pa kožu iza ušiju ostaviti bolnom i nadraženom. U tom slučaju nije loše svako jutro prije naočala staviti malo dječjeg pudera u prahu kako bi se tvoja koža priviknula na nove okvire. 

Možda vas zanima 10 trikova da uštediš i spasiš se bankrota prije sljedeće plaće Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Instagram/Zara

Komentari 0