Life&style

Ova tri jednostavna trika za pranje rublja sačuvat će ti odjeću i - novac!

  •  Pranje rublja neophodan je zadatak, ali često nam stvori podosta briga te može uzrokovati naknadne troškove
  • Pogrešan način na koji peremo rublje može ga oštetiti, ali i pridonijeti povećanju potrošnje električne energije
  • Donosimo ti tri trika kako da naša odjeća ostane što duže kao nova, a potrošnja energenata manja

Pranje odjeće neophodan je, ali često i dosadan zadatak. Razvrstavanje i pripremanje odjeće za pranje može biti zamorno. Nerijetko samo želimo obaviti tu dužnost pa ne obraćamo pažnju na etikete i upute o sastavu i održavanju koje nam one sugeriraju. Učestalo pranje oštećuje našu odjeću te može prouzrokovati više štete nego koristi. Stoga ti donosimo tri vrlo jednostavna trika koja će pomoći da tvoja odjeća što duže ostane kao nova. Uz to, ovi trikovi će ti pomoći uštedjeti novac i samim time poboljšaš kućni budžet. Zvuči sjajno, zar ne?

Možda vas zanima Vrijeme je za šoping! Osvoji poklon bon od 500 kuna i napuni vrećice! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock

Trikovi koji će vam uštedjeti novac

1. Premda odjeću najčešće razvrstavamo prema bojama, ono što će je duže očuvati nije ta metoda. Odjeću je zapravo bolje prati prema materijalu. Ako odvojiš lakšu svilenu ili poliestersku odjeću od pamučne moći ćeš je prati na nižim temperaturama i kraćim programima te će potrošnja biti manja. Na taj način odjeća će duže ostati nova, a uštedjet ćeš i novac te smanjiti potrošnju struje i vode.

Možda vas zanima Super trik! Znamo kako najbrže i temeljito očistiti glavu tuša od prljavštine i kamenca Rubrika Life&style Life&style

2. Majice perite zajedno kako ih ne bi oštetila roba koja ima gumbe ili zatvarače. Preporučuje se i svu robu okrenuti naopako prilikom pranja kako bi duže trajala. To se posebno odnosi na odjeću s printom i majice s apliciranim natpisima. 

3. Zatvarače na trapericama i jaknama zatvori prije pranja kako se u njih ne bi zapleli konci i vlakna. Tako ćeš smanjiti šanse da oštetiš ostalu odjeću koju si stavila u perilicu rublja.

Možda vas zanima Smrdi vam perilica za rublje? Nakon ovog trika više neće! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0