Life&style

Super trik! Znamo kako najbrže i temeljito očistiti glavu tuša od prljavštine i kamenca

  • Osim što je vizualno ružna, prljava glava tuša prekrivena kamencem može nas jako iznervirati 
  • Ako voda pršti u svim smjerovima ili protok gotovo ne postoji, rupe na glavi tuša vjerojatno su začepljene kamencem
  • Donosimo jednostavna rješenja kako očistiti glavu tuša, ali i kako održavati tuš te tuš kabinu 

Naravno da nas poluzačepljena glava tuša prekrivena kamencem jako živcira. Međutim, duboko udahni i ne brini: stručnjaci imaju lijek za ovu situaciju – bez brige, nije neka atomska fizika… 

Možda vas zanima Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice Rubrika Life&style Life&style

Dakle, evo kako očistiti glavu tuša:

1. Obriši s rupa na tušu što je više moguće „prljavštine“ s pomoću grube spužve.

2. Još uvijek ne prska ravno? Napravi mješavinu jednakih dijelova bijelog octa i vode (trebat će ti oko 1 šalice) i ulij je u plastičnu vrećicu.

3. Stavi plastičnu vrećicu oko tuša tako da su rupe uronjene u tekućinu, a vrećicu pričvrsti na dršku.

4. Ostavi da se natapa barem 15 do 20 minuta (do sat vremena ako može).

5. Izvadi vrećicu i obriši rastvorene naslage. Uključi tuš da ide vruća voda i spremna si za tuširanje.

Kako održavati tuš

Sada kad je glava tuša čista i voda slobodno teče, pobrini se da ostatak tuširanja također bude ugodan. Evo kako očistiti sva ostala škakljiva mjesta pod tušem.

Možda vas zanima 5 trikova za uvijek uredan dom od najslavnije guruice za čišćenje na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Površine prekrivene plijesni

Započni otvaranjem prozora ili vrata kako bi dobro prozračila prostoriju, a zatim uzmi svoje omiljeno sredstvo za čišćenje kade i pločica. Čisti tuš u tri dijela - to će smanjiti „dim“ od spreja te spriječiti da se sredstvo osuši prije nego što ga obrišeš. Nanesi sredstvo na prvi dio koji pokriva i pločice i kadu te ostavi nekoliko minuta. Zatim poprskaj drugi dio i ostavi da se natapa dok čistiš prvi.

Vlažnom spužvom za ribanje obriši prvo područje širokim potezima – čisti najviše površine u najkraće vrijeme - a zatim spužvicu isperi. Kad je prvi dio završen, treći dio poprskaj, a zatim obriši i isperi drugi, nakon čega slijedi treći. Za eventualne preostale mrlje pomiješaj jedan dio izbjeljivača i dva dijela vode u boci s raspršivačem. Ostavi da se natapa nekoliko minuta. Uključi tuš na minutu kako bi se sam isprao, a svaki dio do kojeg ne dopire mlaz isperi s pomoću šalice u koju si usula vodu.

Začepljen odvod

Upotrijebi svoj pouzdani odčepljivač odvoda. Ako ti ne uspije, prijeđi na kemijsko sredstvo za čišćenje odvoda i slijedi upute proizvođača. A ako još uvijek nemaš sreće, nema druge nego pozvati profesionalca – vodoinstalatera.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • makan

    razrjeđivanje octa za otapanje kamenca je bezveze jer prvo ocat smrdi i nije dovoljno jak i onda ga se još razređuje, kupiti limunsku kiselinu u prahu kg je 20 kuna, upotrebiti staru emajliranu ranjglu od cca 1 litre, naliti pola ... prikaži još!