Life&style

'Zračni cheesecake' tako je kremast i fin, a stvarno i izgleda jako atraktivno

  • Ovaj jedinstveni kolač od sira ima vrlo laganu i prozračnu teksturu 
  • Spravlja se od samo 4 sastojka i ne zahtijeva pečenje
  • To je brzi desert 'bez stresa' koji se može pripremiti nabrzaka - potrebno je samo 15-ak minuta! 

Želiš li nešto ukusno i nadasve jednostavno, onda je ova inačica cheesecakea savršena za tebe Ovaj jedinstveni kolač od sira ne zahtijeva nikakvo pečenje i priprema se za svega nekoliko minuta. Možeš u njemu uživati odmah ili ga spremiti za kasnije posluživanje. Ideju za njega pronašli smo na Kirbie's Cravings, a osim jednostavnom spravljanjem privukao nas je i atraktivnim izgledom, drukčijim od klasičnih cheesecakea, a i zanimljivim imenom. Priznaj, i ti si kliknula na članak zbog riječi "zračni".

Ovaj kolač od sira je vrlo lagane i prozračne teksture, a treba napomenuti da se u njemu više osjeća šlag nego kremasti sir. Osim toga, nije presladak. Ukratko: prefini je! 

Sastojci za zračni cheesecake:

• 450 ml vrhnja za šlag

• 225 g punomasnog kremastog sira omekšanog na sobnoj temperaturi

• 5 žlica (60 g) granuliranog bijelog šećera

• 1 gotova kora od keksa (ili obični kupovni biskvit)

Zračni cheesecake - priprema:

1. Stavi vrhnje za šlag u veliku zdjelu za miješanje i tuci velikom brzinom mikserom dok se ne formiraju mekani vrhovi. Ostavi po strani. 

2. U zasebnoj velikoj zdjeli za miješanje pomiješaj kremasti sir i šećer srednjom brzinom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

3. Dodaj šlag u smjesu od kremastog sira. Miješaj mikserom na srednjoj brzini dok se kremasti sir potpuno ne uklopi u šlag.

4. Stavi smjesu za kolač od sira u koru za pitu. Ako planiraš staviti malo na vrh, ostavi dio smjese za slastičarsku vrećicu i naknadno ukrasi kolač. Inače možeš samo dodati sve i zagladiti površinu lopaticom.

5. U kolaču od sira možeš uživati odmah ili ga drži u hladnjaku do posluživanja. Okusi kolača od sira doći će do izražaja ako ga ohladiš i postat će malo čvršći, ali će i dalje biti vrlo lagan i prozračan.

 | Autor: kirbiecravings.com kirbiecravings.com

Možda vas zanima Jeste li već isprobali viralni recept za lažne jabuka – krafne od svega nekoliko sastojaka? Rubrika Life&style Life&style

Savjet: Ako ne možeš nabaviti gotovu koru od keksa, lako ju možeš sama spraviti. Potrebno ti je sljedeće: 

• 180 g fino mljevenih mrvica keksa

• 6 žlica neslanog maslaca, otopljenog

Upute:

1. Pomiješaj mrvice keksa i otopljeni maslac u zdjeli za miješanje. Miješaj dok se dobro ne sjedini. Utisni smjesu na dno te uz rub okruglog kalupa za torte veličine oko 22 cm. 


Možda vas zanima Zbogom banana breadu, stigao je pumpkin bread, sočan kolač od bundeve koji je tako lako pripremiti Rubrika Life&style Life&style
Photo: kirbiecravings.com
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    njam dobar