- Rižu jedeš odmah nakon što je pripremiš?
- To, ruku na srce, doista i zvuči logično: svježa je, fina topla, mekana…
- Međutim, otkrit ćemo ti zašto je bolje pustiti je se ohladi prije nego je pojedeš
Ostaviš rižu da se ohladi ili je jedeš odmah nakon što je pripremiš? Riža ima najbolji okus kada je fina, topla i pahuljasta. Stoga je većina ljudi jede odmah nakon pripreme. Međutim, može nastati puno benefita ako dopustiš da se riža ohladi prije jela, a zatim je ponovno zagriješ prije posluživanja. Otkrivamo ti što stoji iza toga.
Ohlađena riža može smanjiti skokove šećera u krvi
U novom istraživanju objavljenom u časopisu „Nutrition and Diabetes“, skupina poljskih znanstvenika sa Sveučilišta medicinskih znanosti u Poznanu otkrila je da kada se riža ohladi, nastaje rezistentni škrob, koji pomaže uravnotežiti šećer u krvi, smanjuje napadaje gladi, a potiče mršavljenje.
Dakle, osim što će te ohlađena riža zasititi, možeš je koristiti i za smanjenje poslijepodnevnog umora te, na primjer, takva riža podržava željeni gubitak težine.
Popodnevni umor možeš bolje spriječiti i sa zagrijanom rižom, jer rezistentni škrob omogućuje tijelu da bolje raspoređuje energiju tijekom dana. Kako bi iskoristila prednosti riže, najbolje je pripremiti rižu 24 sata prije konzumiranja kad god je to moguće. To omogućuje da se zrna dovoljno ohlade i da se formira rezistentni škrob.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.