Life&style
Rižu treba ohladiti prije jela

Znaš li zašto bi trebala ostaviti rižu da se ohladi prije jela? Ima jedan jako dobar benefit

  • Rižu jedeš odmah nakon što je pripremiš? 
  • To, ruku na srce, doista i zvuči logično: svježa je, fina topla, mekana…
  • Međutim, otkrit ćemo ti zašto je bolje pustiti je se ohladi prije nego je pojedeš

Ostaviš rižu da se ohladi ili je jedeš odmah nakon što je pripremiš? Riža ima najbolji okus kada je fina, topla i pahuljasta. Stoga je većina ljudi jede odmah nakon pripreme. Međutim, može nastati puno benefita ako dopustiš da se riža ohladi prije jela, a zatim je ponovno zagriješ prije posluživanja. Otkrivamo ti što stoji iza toga.

 | Autor: Unsplash/Pille R. Priske Unsplash/Pille R. Priske

 

Treba li jesti ugljikohidrate za vrijeme dijete Možda vas zanima Kruh, riža ili tjestenina? 'Victoria's Secret' anđelice jedu samo jedne od ovih ugljikohidrata Rubrika Life&style Life&style

Ohlađena riža može smanjiti skokove šećera u krvi

U novom istraživanju objavljenom u časopisu „Nutrition and Diabetes“, skupina poljskih znanstvenika sa Sveučilišta medicinskih znanosti u Poznanu otkrila je da kada se riža ohladi, nastaje rezistentni škrob, koji pomaže uravnotežiti šećer u krvi, smanjuje napadaje gladi, a potiče mršavljenje. 

Dakle, osim što će te ohlađena riža zasititi, možeš je koristiti i za smanjenje poslijepodnevnog umora te, na primjer, takva riža podržava željeni gubitak težine. 

 | Autor: Unsplash/Markus Winkler Unsplash/Markus Winkler

Popodnevni umor možeš bolje spriječiti i sa zagrijanom rižom, jer rezistentni škrob omogućuje tijelu da bolje raspoređuje energiju tijekom dana. Kako bi iskoristila prednosti riže, najbolje je pripremiti rižu 24 sata prije konzumiranja kad god je to moguće. To omogućuje da se zrna dovoljno ohlade i da se formira rezistentni škrob.

Riža sa zelenim čajem Možda vas zanima Superhrana: Riža sa zelenim čajem novi je trend zdrave hrane, imamo recept Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    volim rizu na 1oo nacina