Sakupile smo pet ukusnih ideja kako možeš iskoristiti ostatke riže
Sigurno ti je poznat sljedeći scenarij: skuhala si jelo s rižom i na kraju ti je ostalo riže viška. Ostaci riže najčešće onda završe u hladnjaku – međutim, već najkasnije sljedeći dan pitaš se što napraviti s ostacima? Šteta je baciti jelo! Zato imamo pet ukusnih ideja što možeš napraviti…
Riža s kokosom
Ako voliš egzotične okuse, možeš od jednostavne riže napraviti ukusnu kokos-varijantu. Dakle, stavi kuhanu rižu u kalup za složenac, umiješaj malo nasjeckanog povrća (npr. paprike, mrkve i malo đumbira) te limenku mlijeka od kokosa. Sve dobro promiješaj te peci oko sat vremena na 160 stupnjeva.
Ako želiš sljedeći dan ponijeti sa sobom obrok od riže na posao, onda spravi zdravu salatu od riže i tunjevine. Stavi ostatke riže u plastičnu posudu te je pomiješaj s malo tunjevine iz limenke, usitnjenim krastavcima ili celerom, crvenim lukom i kidney grahom.
Preostala riža izvrsna je za rižu s jajima. Jednostavno (ovisno o tome koliko je riže ostalo) razmuti dva do tri jaja te začini. Zatim stavi usitnjeno povrće u tavu s uljem te poprži (npr. mladi luk, mrkva, grašak, klice…), dodaj rižu te na kraju umiješaj jaja. Prži dok se jaja ne stvrdnu. Potom posoli i popapri jelo te dodaj malo umaka od soje.
Ako ti je ostalo 500 do 600 grama riže, možeš spraviti ukusne popečke. Umiješaj u kuhanu rižu brašno, dva jaja i naribani emmentaler. Oblikuj popečke te ih fino hrskavo isprži na vrućem ulju u tavi.
Želiš nešto slatko od ostataka riže? Onda isprobaj ovaj složenac: stavi rižu u namašćeni kalup. Dodaj pola litre mlijeka te tri žlice šećera, pakiranje praška za puding od vanilije i dva jaja pa sve dobro promiješaj. Peci u pećnici na 160 stupnjeva dok se složenac ne stisne. Uz to je ukusno svježe voće, cimet-šećer ili kompot.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ena13
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.