Life&style

Znaš li s koliko godina doista počinješ sličiti majci (a mislila si da nikad nećeš)

  • Ponašanje, izgled i točno iste riječi koje su tebe nervirale kao tinejdžericu sad izgovaraš sama
  • Dapače, za mnogo toga si rekla da sigurno nikad nećeš tako, ali u određenoj dobi više ne možeš poricati moć gena
  • Otkrit ćemo ti kada te to čeka

Na što se točno misli kad se govori o promjenama zbog kojih počinjemo nalikovati na mamu? Znanstvenici kažu da žene počnu na primjer gledati jednake serije, razvijati jednake hobije te govoriti slične stvari poput majke. Također, priznaju da se automatski ponašamo više poput naših roditelja čim u određenoj dobi počnemo više tjelesno ličiti na njih. 

Možda vas zanima Ovih 10 stvari bi svaka majka i kćer trebale napraviti barem jednom u životu Rubrika Life&style Life&style

Istraživanja na Harley Street Clinic u Engleskoj otkrila su da žene u prvih pet godina nakon što same dobiju dijete - postanu poput svojih majki. Dakle, ako žena dobije dijete u dobi od 30 godina, „promjene“ nastupe u 35. godini. Dakle, kad same dobijemo dijete, to je najveći okidač za to da postanemo najviše slične svojim roditeljima, odnosno njihovom načinu života i pogledima. 

Znanstveni tim okupljen oko dr. Juliana de Silve ispitao je za potrebe istraživanja 2000 žena i muškaraca – kada su prvi puta postali roditelji te kada su prvi puta počeli jako razvijati sličnosti s majkom/ocem. Među ispitanicima iz Engleske je prosječna dob za prvo dijete bila 30 godina. 52 posto ispitanika je priznalo da su se u dobi između 30 i 35 godina počeli ponašati poput svoje majke, dok je 26 posto bilo mišljenja da se to događa između 35. i 40. godine. Tek deset posto je reklo da se to događa između 40. i 50. 

Možda vas zanima Pogledaj sliku: možeš li reći tko je majka ovom djetetu? I što tvoj odgovor zapravo znači? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0