Life&style

Ovih 10 stvari bi svaka majka i kćer trebale napraviti barem jednom u životu

  • U svijetu su iznimno popularne liste stvari koje bi svatko od nas trebao napraviti barem jednom
  • Nama se posebno svidjela ona koja se bavi zajedničkim druženjem majke i kćeri pa samo kreirali jednu takvu
  • Zaviri na našu listi i otkrij 10 sjajnih prijedloga koji garantiraju kvalitetno provođenje vremena i dobro zabavu

Veza između majke i kćeri jedna je od najjačih, a zasigurno i jedna od najljepših. Ovoga puta odlučile smo izdvojiti 10 prijedloga koje bi svaka majka kćer u životu trebale napraviti barem jednom. Osim što garantiraju kvalitetno provođenje zajedničkog vremena, oni garantiraju i izvrsnu zabavu! 

Možda vas zanima Pogledaj što je dobila Lana Klingor i kako je reagirala na misterioznu poruku Rubrika Life&style Life&style

Kako provesti vrijeme s majkom:

1. Isplanirajte zajednički odlazak na tržnicu

Pozovite majku ili joj se pridružite u njezinoj uobičajenoj posjeti tržnice. Proučite zajedno novu ponudu, otkrijte nove sorte, pronađite ideju za nove recepte...uspješnu kupovinu dovršite odlaskom na kavu i slatki zalogaj.

2. Zakažite kulinarsko druženje

Kuhanje je savršen način za međusobno povezivanje, a nova sjećanja najbolje je kreirati uz prisjećanja na stare. Zavirite u knjige starih recepata i zajedničkim snagama kreirajte pravu gozbu za nepce. Naravno, pritom pokažite kako je najvažniji sastojak u kulinarstvu - ljubav.

3. Posjetite neki dobr muzej

Zajedničko druženje s majkom može postati pravo kulturno uzdizanje. Odlučite se na posjetu aktualnoj umjetničkoj izložbi i uživajte u pogledu na suvremene umjetničke klasike. Naravno, uvijek je tu i opcija odlaska na izložbe koje pokrivaju određenu tematiku pa tako možete posjetiti i interaktivne muzeje poput onih u kojima se prezentirane iluzije, torture ili voštane figure. Osim što je edukativan, ovakav umjetnički izgled može biti uistinu zabavan!

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

4. Isplanirajte glamurozan izlazak u kazalište

Elegantne toalete ne moraju biti rezervirane samo za izlaske na crveni tepisi. U svom ormaru posegni za svečanom odjećom, napravi frizuru, obuci omiljene štikle i povedi majku na kazališnu predstavu. Hoće li to biti drama, balet ili opera...ovisi o vašim preferencijama.

5. Provedite subotu ispijajući vino

Vikend iskoristite za ugodno zajedničko druženje, a što je bolje od ugodnog razgovora uz dobru kapljicu. Zavalite se u naslonjače, prisjetite zgoda koje su vam se desile proteklog tjedna i uživajte u zajedničkom druženju.

Možda vas zanima Dobri geni: Slavne majke i kćeri koje dokazuju da je ljepota nasljedna Rubrika Beauty Beauty

Kako provesti vrijeme s kćeri

1. Naručite sladoled velik kao vaše lice

Sladoled nerijetko popravi raspoloženje, a što je bolje od nekoliko kugla sladoleda! Pritom, nije važno je li to sredinom srpnja za vrijeme najveće žege ili prvih zimskih pahulja u siječnju. Sladoled je uvijek dobra ideja, a ako vam je hladno naručite ga uz brownie ili neki drugi kolač.

2. Pustite da vam djeca odaberu odjeću

Svaka majka je navikla birati odjeću za svoju djecu te nerijetko nisu oduševljene njihovim maštovitim odjevnim kreacijama. No, jedan dan se prepustite njihovoj kreativnosti i dopustite da vam odrede što ćete obući. Tijare, šarene tajice, tisuću ogrlica- sve ide! Zatim izađite u grad, vjerujte nam - smijeha i dobrog provoda neće nedostajati! A ovaj neobičan dan bi mogao izroditi i neke sjajne obiteljske fotografije.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

3. Provedite večer uz društvene igre

Ma tko se boji malo prijateljske konkurencije? Večernje druženje upotpunite popularnim društvenim igrama. Pritom, kako jedna slavna igra kaže, neka ne bude ljutnje već samo dobra obiteljska zabava koja će poslužiti kao izvrsna anti-stres terapija.

4. Posadite cvijeće

Zajednička sadnja bilja je dvostruko sjajna aktivnost jer je edukativna i iznimno zabavna. Ako živite u manjem prostoru ukrasite ga sezonskim cvijećem ili začinskim biljem koje ste zajedno posadile. No, ako imate prostranu okućnicu za vas imam još jednu sjajnu ideju. Zajednički posadite drvo koje će rasti zajedno s vašom kćerkom i biti sjajna uspomena. 

5. Provedite kišni dan uz filmski maraton

Tmurni dani mogu biti dosadni i pokrenuti loše raspoloženje. Osmislite dan "filmskog maratona",a odabrani filmovi mogu biti tvoji omiljeni filmovi iz djetinjstva, Disneyevi klasici ili njezini omiljeni crtići. Pauze možete koristite za nadopune tura grickalica i omiljenih slastica koje će upotpuniti vaše druženje.

Možda vas zanima Otvoreno pismo samohrane mame: bilo bi divno da ove stvari čuje svaka kći Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0