Life&style
Olovkom protiv menstrualnih bolova

Žena je na TikToku otkrila neobičan trik kako smanjiti menstrualne bolove - olovkom

  • Mnoge žene svaki mjesec osjećaju jake bolove za vrijeme menstruacije
  • Na TikToku je jedna žena otkrila s kojim jednostavnim trikom sprječava menstrualne bolove
  • Tajna je – u ušima i običnoj drvenoj olovci s gumicom! 

Dok neke žene imaju samo blage menstrualne simptome, druge se svaka četiri tjedna naoružaju s termoforima i lijekovima protiv bolova. Grčevi, kao i bolovi u trbuhu i leđima, zaista nas mogu izbaciti iz kolosijeka i možda čak i strpati u krevet na nekoliko dana.

Možda vas zanima Starenje kože ne možeš zaustaviti, ali ga možeš usporiti - evo kako Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

 

TikTokerica odlučila je svojim pratiteljima pružiti lijek: podijelila je video u kojem pokazuje kako se menstrualna bol može ublažiti bez lijekova. Sve što ti treba je olovka.

Kao i mi, tako i naša menstruacija ima osobnost i to je OK: jesi li tip "Ne obraćaj mi se" ili "Daj hranu i bit ću mirna"

Trik protiv menstrualne boli

Žena, koja se na TikToku naziva „lessiamac“, kune se u trik koji demonstrira u videu: uzme olovku u ruku i trlja kraj gumice o takozvanu Fossa triangularis, trokutastu udubinu na gornjem rubu ušne školjke. Ovo područje treba masirati minutu malim kružnim pokretima - tada je red na drugo uho.

@lessiamac

Idk how, but it really works!! Try this!! #reducepain #periodpain #menstrualcramps #reduce #lifehacks #bestlifehack #forwomenonly

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Prema TikTokerici, to zapravo pomaže smanjiti menstrualnu bol, ali i bol u cijelom tijelu. Čini se da ovaj trik nije potpuno apsurdan, uostalom, uho ima određene refleksne zone koje pritiskom pokreću reakcije u drugim dijelovima tijela. Kao akupresurna metoda na uhu, stavljanje štipaljke također se smatra korisnim, pa zašto ne bi koristila i olovku?

Ove zemlje ne kažnjavaju novčano žene zato što su žene - Hrvatska nije među njima

Trik je potaknuo entuzijazam na Internetu

Video je lajkan već 1,5 milijuna puta i vrlo je popularan. Mnogi su njezini sljedbenici i sami isprobali trik i oduševljeni su. „Uistinu djeluje! Ovaj put nisam morala uzimati ibuprofen, a obično uzmem 10-15 tijekom svog tjedna“, napisala je jedna korisnica. „Doslovno ću baciti sve lijekove, ovo mi je promijenilo život“, oduševljeno je komentirala druga. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0