Life&style

Žena zna razlog zašto ne trebamo plaćati pola-pola: "Nismo ravnopravne ni u čemu drugome"

  • Ova žena podijelila je svoje shvaćanje o tome zašto žene ne bi trebale plaćati pola pola na spojevima
  • "Zašto se žene tu prave da su ravnopravne s muškarcima, prije nego što postanu ravnopravne?"
  • Kiera Breaugh smatra da je plaćanje pola-pola "jedan od najpodmuklijih i najsmješnijih učinaka patrijarhata"

Kiera Breaugh je 23-godišnja učiteljica plesa, joge i kreatorica sadržaja iz Kanade. Postala je popularna svojim video zapisima na TikToku, a nedavno je njezin video ponovno postao viraln jer je podijelila svoje gledište o tome zašto se od žena ne treba očekivati ​​da plaćaju pola-pola na spojevima s muškarcima.

Muškarac je napadnut na Internetu nakon što je ismijao djevojku  jer je platila svoj dio kovanicama Možda vas zanima Muškarac je ismijao djevojku jer je platila svoj dio večere u kovanicama, svi su ga zasuli kritikama Rubrika Life&style Life&style

U TikToku, koji trenutno ima preko pola milijuna pregleda, Kiera objašnjava zašto je nelogično da muškarci očekuju da žene plaćaju pola-pola jer je to zapravo "jedan od najpodmuklijih i najsmješnijih učinaka patrijarhata". "Činjenica da muškarci očekuju da žene plaćaju 50/50 kada žene ne dobiju 50% ničega?? Ne dobiju 50% novca, 50% privilegija, 50% sigurnosti, 50% prostora koji mogu preuzeti, ništa od toga. Ali, platite. Platite jednake iznose iako nemate jednaka prava. Shvaćate li koliko je to smiješno?"

@kierabreaugh

 

♬ original sound - Kiera Breaugh

"Zašto počinjemo od kraja?" Pitala je. "Zašto počinjemo sa ženama koje se pretvaraju kao da su jednake, prije nego što postanu jednake? Jer to ide u korist muškarcima. Muškarcima je od koristi reći: 'O da, ja sam feminist, vjerujem u žene koje plaćaju pola-pola za večeru.' I to je jedini put kada vjeruju u jednakost. Neka ga zaboli novčanik" zaključuje Keira u videu.

Žena osmislila nevjerojatnu taktiku kako bi provjerila koliko je muškarac spreman odriješiti kesu na spoju

Keirin TikTok dobio je tisuće komentara, uglavnom od ljudi koji se slažu da je očekivanje od žena da plate pola-pola doista prevara. Kiera, koja je rekla da vjeruje da je očekivanje od žena da plaćaju 50/50 primjer patrijarhata jer to koristi muškarcima, jer se tada muškarci ne moraju udvarati. A cijela svrha udvaranja je bila zato što je netko odlučio da ženama nije dopušteno imati posao, kreditne kartice ili posjedovati zemlju. "Efekti toga danas se smanjuju, a još uvijek postoji razlika u plaćama, tako da nema smisla da žene moraju plaćati 50/50 prije nego što budu plaćene 50/50."

Rodna razlika u plaćama u zapadnom se svijetu uglavnom vrti oko 15 posto, i ne mijenja se. U 2020. godini žene su u prosjeku zarađivale samo 84% onoga što su zaradili muškarci, što znači da bi ženama bila potrebna dodatna 42 dana rada da zarade ono što su muškarci zaradili 2020. godine.

Keira je dalje pojasnila da postoje situacije u kojima je plaćanje pola-pola ili žene čak plaćaju više od svojih muških kolega - opravdano, ali zahvaljujući rodnoj razlici u plaćama, malo ih je: "Žene ne zarađuju baš kao muškarci, pa općenito, ako su muškarci ti koji vas pozivaju na spoj, mislim da bi trebali platiti račun. Ako žena zarađuje puno više novca od svog partnera, onda bi očito trebala pridonositi stanarini. Ako ste u partnerstvu, kada stvari postanu dugoročne, mislim da ima smisla gledati tko će koliko pridonijeti na temelju prihoda, tako da tko zarađuje više, plaća više."

Možda vas zanima Je li ovo restoran za sponzoruše? Blogerica potaknula raspravu o seksitičkom jelovniku - za žene, bez cijena! Rubrika Life&style Life&style

Postoji i argument da žene koje plaćaju 50/50 na spojevima izjednačavaju moć u situaciji i sprječavaju muškarce da "očekuju" bilo što drugo. Na to je Keira rekla: "To je glupost. Za žene koje misle da bi trebale platiti pola-pola jer tada muškarac ne može ništa očekivati, ionako ne može ništa očekivati. Ne morate tako razmišljati. Ništa mu ne duguješ, bez obzira što ti kupi", zaključuje. Slažeš li se ti s njezinim mišljenjem, je li u redu da žene plaćaju jednako, premda ne zarađuju jednako kao muškarci?

Photo: Instagram@kierabreaugh

Komentari 0