Life&style

Želiš malo drugačije začiniti salatu? Iskušaj ovih 5 preukusnih dodataka – oduševit će te

  • Sve je veći izbor sezonskog povrća i doslovno uživamo u tome
  • Želiš malo drugačije začiniti salatu?
  • Ovih pet profinjenih ideja za toping pobrinut će se za nove okuse

Dosadila ti je klasična salata u koju staviš malo ulja, octa i soli? Bez brige, imamo pet ukusnih ideja koje će salatu u trenu pretvoriti u originalno jelo…

Curry-croutoni

Nareži tost ili neki drugi bijeli kruh na kockice. Pomiješaj malo maslinova ulja i curryja. Ugrij u tavi, umiješaj kockice kruha te ih poprži do zlatnožute boje. Posoli, popapri te dodaj salati.

Prženi slanutak

Pobrinut će se za aromu i hrskavost: 1 limenku slanutka isperi u situ pa ostavi da se ocijedi. Potom pomiješaj sa 2 žlice maslinova ulja i po 1 žličicu soli, kumina i mljevene paprike. Peci slanutak na limu obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva (ventilator) oko 20 minuta.

Možda vas zanima Kad jednom probaš ovaj recept s piletinom, više je nećeš htjeti spremiti ni na jedan drugi način Rubrika Life&style Life&style

Karamelizirani orasi

U lagano gorke salate i kisele dressinge dobro idu orasi: za to stavi malo vode sa šećerom u tavu te ugrij. Kad se šećer rastopi, dodaj orahe i druge orašaste plodove te stalno miješaj. Zatim izvadi orahe te ih ostavi na papiru za pečenje da se ohlade.

Mikrozelenje/klice

Brokula, rukola, rotkvice, kupus – od svih tih sorti povrća postoje ukusne klice koje će u tren oka dati ukusnu aromu i puno hranjivih tvari svakoj salati.

Aromatične kokice

Napravi kokice s malo ulja od kokosa u loncu. Potom dodaj malo maslaca, sol te omiljeno začinsko bilje (poput timijana i ružmarina) te dobro promiješaj.

Možda vas zanima Nije dovoljno isprati je pod mlazom vode - ovo je pravilan način za oprati salatu, a evo kako ćeš je osušiti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0