Life&style

Zelena oaza od 250 kvadrata na Tuškancu: Kako je živjeti u susjedstvu Miroslava Krleže?

  • Ekipa 'Doma iz bajke' ušla je u novi stan kolekcionarke Dagmar Menegheello
  • Kako izgleda ovaj dom s najpoznatijim umjetninama, saznaj u novoj epizodi 'Doma iz bajke' na YouTube kanalu 24sata
  • Dagmar je najavila i Dani otvorenih vrata kad će se moći pogledati odabrani dijelovi kolekcije Meneghello

Poznata kolekcionarka pustila nas je u svoj privremeni dom u susjedstvu nekadašnjeg obitavališta pisca Miroslava Krleže u Zagrebu. Dagmar je najavila i Dani otvorenih vrata kad će se moći pogledati odabrani dijelovi kolekcije Meneghello. 

Radi se o unajmljenom stanu od 250 četvornih metara sa 6 soba, kuhinjom s blagovaonom i balkonom. Ovo je kuća gdje je na drugom katu do smrti živio književnik Miroslav Krleža. "Nalazimo se u šumi i ispod šume, a Miroslav Krleža nas ozračuje sa svojim velikim umom. Ja ga ponovno čitam", priznaje kolekcionarka. To je veliki prostor sa sobama orijentiranim prema jugu. Na zidove stana Dagmar Meheghello postavila samo slike ženskih autorica.

 | Autor: 24 sata 24 sata

"Cijenim žene, jer žene do svega dolaze puno teže. Mnoge žene nisu imale mogućnost baviti se umjetnošću ili nisu dobile priznanje. Među njima su Nives Kavurić Kurtović, Ivana Popović, Anja Ševčik".

Možda vas zanima Dom iz bajke Netflixovih zvijezda obitelji Kretz: 'U našoj kući se ministar skrivao tijekom rata i sastajao s de Gaulleom' Rubrika Life&style Life&style

U stanu će ipak mijenjati postav slika, kako bi mogla gostima pokazati svoju zbirku.

 | Autor: 24 sata 24 sata

U dnevnom boravku se nalaze slike Nives Kavurić Kurtović te žičane skulpture Vere Fisher.

Dom iz bajke: Čarobno imanje ima fotelju u kojoj je sjedio Broz Tito, kamin težak 8 tona i erotsku stolicu

Spavaća soba je crvene boje sa jastucima s likom Fride Khalo, a na zidu su "Ruže" Dubravke Lošić te "Makovi" Amre Zulfikarpašić. Kupaonica do spavaće sobe je poput galerije sa slikama Nikoline Ivezić.

 | Autor: 24 sata 24 sata

Možda vas zanima Dom iz bajke! Ušli smo u atelje i stan umjetnice Stashe Čimbur Rubrika Life&style Life&style

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz snova' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr

Photo: 24 sata

Komentari 0