Life&style

Dom iz bajke! Ušli smo u atelje i stan umjetnice Stashe Čimbur

  • Poznata klobučarka, dizajnerica i umjetnica Stasha Čimbur otvorila je ekipi serijala Dom iz bajke vrata svog doma
  • Stashin dom karakteriziraju brojni detalji i eksplozija boja, a umjetnica kaže kako ju inspirira sve oko nje
  • Zaviri i ti u ovaj egzotičan i šareni dom pun zanimljivih detalja!

U novoj epizodi serijala Dom iz bajke na YouTube kanalu 24sata svoj egzotični dom i atelje u Savskoj ulici u Zagrebu pokazala je umjetnica Sasha Čimbur. Umjetnica u ovom šarolikom i razigranom prostoru i živi i stvara, a odakle vuče inspiraciju kaže: "Mene inspirira sve oko mene - moj život, ljudi, događaji…"

U prizemlju se nalazi Stashin atelje i studio prepun raznobojnih šešira različitih veličina. Odmah do radnog stola smještena je prekrasna kupaonicu s velikom dizajnerskom kadom. “Moja kćerka je uvijek sanjala o kadi, pa ovo je za nju”, priznaje Stasha.

 | Autor: 24 video 24 video Na gornjem katu nalazi stan koji sastoji od boravka i kuhinje te dvije spavaće sobe. U centralnom djelu boravka smještena je tirkizna fotelja, okrenuta prema balkonu.

Namještaj u stilu art decoa datira iz 1920-ih. Namještaj je bio u vrlo lošem stanju te su ga restaurirali i prefarbali u različite žarke boje. A žarke boje i šarolikost su upravo glavna karakteristika ovog interijera. 

Stasha je priznaka kako ne voli zavjese pa ih je zamijenila velikim biljkama u teglama. Na ovaj način biljke imaju ulogu zavjesa, a dnevni boravak dobiva puno prirodnog svjetla. 

 | Autor: 24sata Video 24sata Video

Kuhinjski stol je u istoj nijansi kao fotelja, dok su stolice u različitim bojama čime je dizajnerica postigla razigranost. Srebrena industrijska kuhinja je mala, ali potpuno funkcionalna. Jednostavnih je linija, u neutralnoj boji. Mali kućanski aparati i posuđe ovdje su nadohvat ruke u prekrasnoj crvenoj boji - rekla je umjetnica.

Master spavaća soba se nalazi između kupaonice I dječje spavaće sobe, te podsjeća na kazališnu pozornicu radi zavjese koja odvaja krevet od strane hodnika, a upečatljiv detalj je i luster iz Indije. 

 | Autor: 24sata Video 24sata Video Dom ove umjetnice je i sam umjetnost koju se može razgledavati satima, a za kraj Stasha je poručila gledateljima: "Budite smjeli, kreirajte, treba živjeti u trenutku i uživati."

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', pogledaj na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz snova' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr.

 

Photo: 24 video

Komentari 0