Life&style

Dom iz bajke Netflixovih zvijezda obitelji Kretz: 'U našoj kući se ministar skrivao tijekom rata i sastajao s de Gaulleom'

  • Ekipa serijala "Dom iz bajke" u novoj je epizodi imala prilike zaviriti u obiteljski dom Netflixove zvijezde Valentina Kretza
  • U francuskom domu obitelji Kretz nekad se skrivao francuski ministar
  • Pogledaj kako izgleda ova luksuzna nekretnina u centru Pariza i kojom elegancijom odiše prostor

U novoj epizodi serijala "Dom iz bajke"ušli smo u francuski dom obitelji Kretz u kojoj se nekad skrivao francuski ministar. U ovoj kući je od Drugog svjetskog rata do 1962. živio poznati francuski spisatelj i državnik André Malraux. Bio je uz de Gaullea i za vrijeme nemira u svibnju 1968. "Mi smo odlučili ostaviti sve kako je bilo prije. Čak smo ostavili rupe od metaka na prednjem zidu", rekao je Valentin Kretz, zvijezda Netflixove reality serije 'The Parisian Agency'.

 | Autor: 24sata 24sata

Francuska je dom najnevjerojatnijih i najluksuznijih nekretnina na svijetu - od prekrasnih dvoraca do nevjerojatnih loftova, no samo rijetki sretnici mogu zaviriti u ove ekskluzivne nekretnine. A mi smo imali jedinstvenu priliku ući u kuću obitelji Kretz u centru Pariza te vidjeti cijelu kuću: od kuhinje do spavaćih soba. Kuća se nalazi na luksuznoj aveniji Roberta Schumana usred golemih vila skrivenih iza ograda, a prije nego što se obitelj Kretz uselila u nju, ona je bila mjesto skrivanja ministra tijekom rata.

 | Autor: 24 sata 24 sata

Uspješna priča obitelji započela je prije 12 godina kada je otac Valentina Kretza, Olivier, osnivač tvrtke, kupio ovu kuću. Pridružila mu se i njegova supruga Sandrine, koja je htjela promijeniti svoj put nakon što je 20 godina bila učiteljica. Kasnije su sva njihova djeca odlučili ući u svijet nekretnina. Zanimljivo je da se njihov ured nalazi u boravku njihove kuće. U prizemlju kuće nalazi se 'javni' prostor: kombinirani dnevni boravak-ured, kuhinja i blagovaona. Privatne sobe su skrivene: glavna spavaća soba je odvojena staklenim vratima, dok se dječje spavaće sobe skrivaju u dubini. 

 | Autor: 24 sata 24 sata

Možda vas zanima Novi Dom iz bajke! Ušli smo u zagrebački stan dizajnera Davora Brukete i producentice Tine Fraz Rubrika Life&style Life&style

"Maknuli smo zid i postavili staklena vrata kako bi glavna spavaća soba dobila što više svjetla iz dnevnog boravka", govori Valentin Kretz. Dnevni boravak je jedini prostor koji je u potpunosti izveden u svijetlim bojama. Cijela obitelj radi od kuće pa su se pobrinuli za kompaktno radno mjesto – veliki okrugli stol postavljen je uz prozor, gdje pada puno prirodnog svjetla. A zahvaljujući mirnim dubokim nijansama namještaja i štukaturama na zidovima još uvijek se osjeća duh tradicije svojstven takvim kućama. 

 | Autor: 24 sata 24 sata

"Mi više ne živimo u ovoj kući, svi smo dobili djecu, osim Raphaela koji ima 19 godina pa smo se odselili od roditelja, ali svaki dan dolazimo ovdje na posao. Ovdje radimo, ručamo, tulumarimo. Imali smo u boravku defile, koncert Vanesse Paradis. Klijenti obožavaju naš boravak koji je uredila moja majka Sandrine, kad vide ove prozore i ovaj namještaj, odmah pristaju na kupnju nekretnina", priznaje Kretz.

 | Autor: 24 sata 24 sata

Klasična francuska blagovaonica s velikim drvenim stolom, mirnom umjetnošću i raritetnim ogromnim lusterima dodaje završne detalje 'francuskog duha' u interijer. Odmah pored blagovaone nalazi se moderna zeleno-crna kuhinja s malim crnim hodnikom koji služi kao aluzija na kazališni zastor, iza kojeg se 'skrivaju izvrsni obiteljski recepti'. 

Možda vas zanima Slavica nam je pokazala svoj dom iz bajke koji spaja nizozemski dizajn i pogled na Jadransko more Rubrika Life&style Life&style

"Doručkujemo uvijek u kuhinji za starim drvenim stolom, ovdje je često nered jer nas je jako puno", otkrio je. "Mama uređuje našu kuću i moram priznati da nikad ne baca stvari, sve sprema u podrum, ne želite vidjeti naš podrum, ja kad moram ići tamo ne gledam dolje, jer je to strašno", smije se Valentin.

Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', saznaj na YouTube kanalu 24sata. Tamo možeš pronaći cjelokupanu ORIĐIĐI PRODUKCIJE, a vrhunski video sadržaj možeš pronaći i u Videoteci 24sata, Facebook, TikTok i Instagram profilima 24sata te na 24sata.hr.

Photo: 24 sata

Komentari 0