Life&style

Novi Dom iz bajke! Ušli smo u zagrebački stan dizajnera Davora Brukete i producentice Tine Fraz

  • Dizajner i PR stručnjak Davor Bruketa otvorio je ekipi serijala Dom iz bajke vrata svog doma
  • Posebnu važnost daje vrtu kao i dnevnom boravku iz kojega se pogled pruža upravo na zelenilo
  • Posebnu čar cijelome prostoru daju i skrivene sobe

U novoj epizodi serijala "Dom iz bajke", posjetili smo dom dizajnera Davora Brukete i producentice Tine Fraz. Kroz stan nas je provela arhitektica koja je radila na ovom stanu i pokazala nam zašto je velika sofa okrenuta prema prozorima, pokazala skrivene sobe i otkrila još mnogo detalja.

"Sakrili smo privatan od javnog prostora, a vrt je važna tema", istaknula je arhitektica.

"Centralni dio boravka je kožna fotelja, okrenuta prema vrtu, taj dio s vrtom je važna tema ovog stana. Ljudi ovdje odmaraju s pogledom na vrt, a ne na televiziju. U ovom prostoru se nalaze dva velika prozora, tako da tijekom dana dnevni boravak ima puno prirodnog svjetla", rekla nam je arhitektica Ana Penavić iz studija Madres.

Možda vas zanima Dom iz bajke! Zavirili smo u luksuzni stan u centru Zagreba prepun moderne tehnologije Rubrika Life&style Life&style

Ana je bila zadužena za preuređenje stana hrvatskog dizajnera Davora Brukete i producentice Tine Fraz. Dnevni boravak, osim kožne fotelje koja je okrenuta prema vrtu, ima mnoštvo umjetničkih radova, instalacija, knjiga i nagrada. Ana je odabrala shemu boja u skladu s nijansama koje preferiraju klijenti - to su bijela, krem i sve nijanse smeđe. Potonje djeluje i smirujuće na Davora i Tinu, što je posebno važno nakon radnog dana.

"Slike velikih razmjera ili umjetnički predmeti vizualno povećavaju prostor", kaže dizajnerica. U dnevnoj sobi objesila je impresivan rad Knifera. Drugi objekt je osvijetljena instalacija Vojina Bakića, koja također čini prostor većim I zanimljivijim.

 | Autor: 24sata Video 24sata Video

U stanu ima puno vintage namještaja, cijeli concept stana je postavljen na tragu modernizma i suvremenosti 50-ih, 60-ih i 70-ih pa su dizajnerica i vlasnici stana odlučili u stan dodati razne predmete iz tog doba. U ovom prostoru se nalaze dva velika prozora, tako da tijekom dana dnevni boravak ima puno prirodnog svjetla.

"Bočni prozor ima predivan pogled na veliko drvo, koje je fantastično tijekom proljeća kada procvate", objasnila nam je arhitektica. Intimni dio stana je novi svijet, koji se razlikuje po boji, ali i po tome što je skriven od ostatka stana u koji dolaze gosti. "Jedan od zahtjeva je bio da se odvoji 'privatan' od 'javnog' prostora, odnosno da spavaće sobe budu sakrivene od ostatka stana i to smo postigli. Drugi zahtjev bio je da bude jako puno prostora za pospremanje pa je tako nastao veliki ugradbeni ormar s neobičnim ručkicama", kaže.

Kupaonica ponavlja materijale koje smo zatekli u boravku. Jednako tako se ponavlja tema da se stvari ne vide, sve je spremljeno iza velikih ogledala, koja vizualno povećavaju prostor.

Možda vas zanima Slavica nam je pokazala svoj dom iz bajke koji spaja nizozemski dizajn i pogled na Jadransko more Rubrika Life&style Life&style

Kako izgleda ovaj dom iz bajke, saznajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz bajke' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU, pratite na našem YouTube kanalu, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima, Videoteci 24sata te na 24sata.hr.

Photo: 24sata Video

Komentari 0