Life&style

Dom iz bajke: Čarobno imanje ima fotelju u kojoj je sjedio Broz Tito, kamin težak 8 tona i erotsku stolicu

  • Poznati restaurator i dizajner Miljenko Milinović pokazao nam je svoje Čarobno imanje - djedovinu koju je naslijedio i samostalno restaurirao, izradio većinu namještaja i uredio
  •  Imanje se proteže na gotovo 8000 kvadratnih metara, a nalazi se podno Medvednice. 
  • Prostor je prepun unikatnih detalja, a najzanimljimljiviji su erotska stolica, kamin težak 8 tona, i djedova fotelja na kojoj je sjedio Tito

Poznati kolekcionar, restaurator i dizajner Miljenko Milinović otvorio nam je vrata svog Čarobnog imanja i proveo nas u razgled svega što se na njemu nalazi. Čarobno imanje sastavljeno od tri objekta namijenjena za najam pravi je 'Dom iz bajke'. Kamin od 8 tona, erotska stolica i fotelja u kojoj je sjedio i Josip Broz Tito samo su djelić čarobne atmosfere ovog doma koje se nalazi nedaleko od Zagreba.

 | Autor: 24 sata 24 sata Miljenko Milinović imanje je naslijedio od pokojnog djeda te je uživao u tome što ga je godinama samostalno uređivao - sam je restaurirao stare predmete te izradio većinu namještaja, a najponosniji je na stolac napravljen od 1200 godina starog hrasta i impresivnu kočiju iz 18. stoljeća.

"Cijela ova građevina, gredu po gredu, dopremljena je iz Slovenije i sastavljena ponovno u Zagrebu. Svaki dio je ručno obrađen, uključujući i kamene dijelove koje dolaze sa zagrebačke Katedrale" - govori nam naš domaćin. Miljenko nas provodi kroz prostor koji je pripremljen za najam i podijeljen na tri dijela - glamping, glavnu kuću koja je zamišljena za boravak i spavanje te prostor za evente. 

 | Autor: 24 sata 24 sata Dvije kuće na imanju su zbog autohtone gradnje pod Zaštitom spomenika kulture, a u kućama svaki predmet ima svoju priču. Tu se može naći i kameni križ sa zagrebačke Katedrale, kao i fotelja Miljenkova djeda na kojoj je sjedio Tito kada je posjetio imanje. Svakako zanimljiv detalj je i stolica neobičnog dizajna, takozvana erotska stolica. Miljenko je kazao kako je uravo ta stolica prošla s njim kojekakve sajmove po čitavom svijetu i uvijek bi, radi svog neobičnog i provokativnog dizajna, uspjela privući brojne posjetitelje. 

Čitavo imanje zrcalo je njegova rada i života s obitelji, o čemu svjedoče brojni detalji, poput starinskih vitrina, velikog bijelog kamina teškog osam tona koji je izradio prema uzoru na stare zagorske zidane peći i smjestio u dnevni boravak- centralni dio kuće.

 | Autor: 24 sata 24 sata Kako izgleda ovaj 'Dom iz bajke', pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Serijal 'Dom iz bajke' i svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na YouTube kanalu 24sata, Videoteci 24sata, našim Facebook, TikTok i Instagram profilima te na 24sata.hr. Pratite nas i na LinkedIn-u. 

Photo: 24 video

Komentari 0