Life&style

Zbogom peglanju! Žene otkrivaju kako postižu da im je odjeća ravna, a glačala ni blizu

  • Da postoji kućanski posao kojeg bismo se zauvijek rado odrekle, za mnoge žene bilo bi to glačanje odjeće - bez ikakve dvojbe
  • Peglanje je koliko dugotrajno, toliko i dosadno, a ako nas nešto smete makar i na sekundu, riskiramo opekline
  • Ove žene doskočile su ovom mukotrpnom poslu i podijelile trikove s kojima više nećeš morati peglati

Mrziš peglanje? Onda će otkriće ovih trikovova i tebi "promijeniti život". I dok smo mislile kako ćemo ovaj zadatak obavljati na vijeke vjekova, ove pametne žene podijelile su koliko lukave toliko i jednostavne trikove uz koje nikada više nisu morale uzeti peglu u ruke. Baš nas zanima.

1. Sprej protiv nabora 

TikTokerica Claudia Hosking kune se u djelotvornost 60-ak kuna vrijednog Lenor Crease Releaser spreja koji, tvrdi, samo poprskaš po tkanini i ona je bez nabora. Na početku svog virusnog videa, Claudia Hosking zumira svoje zgužvane bijele plahte prije nego što je upotrijebila sprej. U sljedećem kadru njezin pokrivač izgleda kao da je svježe ispeglan nakon što je pošprican proizvodom s cvjetnim mirisom. 

 | Autor: Tik/Tok@mixedandnerdy Tik/Tok@mixedandnerdy Plahte prije i poslije

Ako ovaj proizvod ne možeš pronaći u trgovinama, sprej za glačanje možeš lako napraviti sama. Sastojci su 400 ml destilirane vode, 1 žlica omekšivača, 1 žlica alkoholnog octa, a treba ti i prazan raspršivač u koji ćeš ulijati sve sastojke. Sve dobro promiješaj i sprej za peglanje je spreman. Postupak je sljedeći: suhu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad pošpricaj ovim sprejom, izravnaj rukama, stavi na vješalicu i čekaj da se posuši. Nakon sušenja, tvoja "ispeglana" odjeća spremna je za nošenje.

Možda vas zanima Ovo je razlog zbog kojeg ćeš zobene pahuljice odmah poželjeti baciti u kantu za smeće Rubrika Life&style Life&style

Kopče sa zavjese za tuširanje

Iako možemo katkad sakupiti energiju za peglanje posteljine (kad nam je dobar dan), traperice, suknje i hlače obično se stisnu u našu donju ladicu gdje će se trenutno izgužvati. Zvuči poznato? Pa, možda bi htjela pokušati s trikom kopči od zavjese za tuširanje.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Kopče za zavjese za tuširanje

Žena je pohvalila ovo otkriće, rekavši: "Koristite kopče za zavjese za tuširanje kao kuke za vješanje traperica/kratkih hlača ako ne volite slaganje ili peglanje. Nakon što je povezala prstenove za tuširanje i na njih objesila hlače, obećala je njezin trik izravnati nabore na visećoj odjeći. A ako ovo nije dovoljno, odjeću na kopčama možeš vješati i u ormar, kad ju pohranjuješ. 

Kako da sićušni stan učiniš većim pomoću uradi sam ideja i dekorativnih trikova

Snažno istresi pa na vješalice

Ljeti maksimalno iskorištavamo sušenje odjeće na otvorenom - no prema riječima jedne mudre žene, njezin način vješanja znači da nakon toga ne moraš ni peglati. Objasnila je kako pere odjeću na nježnom ciklusu i snažno je istrese kad izađe iz stroja kako bi se riješila nabora. Zatim je stavi na vješalice za odjeću i ostavi vani da se osuši. Njenom metodom odjeća se ne zgužva na vjetru. Nakon nekoliko sati čisto rublje odmah vješa u ormar - nije potrebno glačanje. Dijeleći fotografije svog genijalnog trika, žena je napisala: "Nikad više neću peglati!

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Kombinacija vješalice i klinova

Zagorjelo posuđe Možda vas zanima Ribanje je prošlost! Uz ovaj trik ćeš bez muke ukloniti zagorjele mrlje s vanjske strane posuđa Rubrika Life&style Life&style

Kockice leda

A za odjeću bez nabora postoji i trik s kockicama leda. Toplina iz sušilice otopit će led i ispustiti paru kojom ćeš se riješiti nabora za samo 10 minuta. Stručnjak za pranje rublja i izvršni direktor tvrtke Laundryheap, Deyan Dimitrov, smatra da je 2021. godina u kojoj se opraštamo od glačanja - i umjesto toga savjetuje da se opskrbimo kockicama leda.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA Trik s kockicama leda

Za ravnu odjeću bez nabora Deyan kaže da baciš kocku leda u sušilicu rublja sa suhom odjećom. Toplina će otopiti led i pustiti paru pomoću koje ćeš se riješiti nabora. Na videu muškarac je isprobao trik pokušavajući osušiti košulju za samo tri minute i u nju ubaci tri kockice leda. Košulja je vidljivo bila ravnija, međutim, trik je u tome da ne napuniš sušilicu previše.

Photo: shutterstock

Komentari 0