Life&style

Kako da sićušni stan učiniš većim pomoću uradi sam ideja i dekorativnih trikova

  • Ako mislimo da mali stan ne može biti lijepo uređen, ova dizajnerica dokazala nam je da smo u krivu
  • Žena koja živi u stanu manjem od 50 metara kvadratnih otkriva kako učiniti svoj dom većim pomoću uradi sam ideja i dekorativnih predmeta
  • Na primjer, kune se u ulaganja u visoka ogledala koje će "otvoriti" prostor i vizualno ga povećati

Dizajnerica Chelsey Brown podijelila je svoje ideje za uređenje kako bi pomogla onima koji, poput nje, nemaju prostrani životni prostor. Chelsey je svoj dom pronašla u srcu New Yorka, u stanu nešto manjem od 50 metara kvadratnih.

Kune se u rabljeni namještaj i pametne dekore koji će pomoći prikriti koliko je zapravo stan mali, kao i ulaganjem u visoka ogledala kako bi se otvorio prostor. Pregrade za sobu pomogle su joj da stvori "spavaću sobu" u svom studiju i dokazuje kako mjesto na koje staviš namještaj u prostoriji može biti jednostavan trik za stvaranje više prostora.

Tchotchke, novi trend uređenja doma koji poboljšava raspoloženje Možda vas zanima Stan ti je krcat ukrasnim sitnicama? Čestitamo jer minimalizam odlazi, a 'tchotchke' je novi trend Rubrika Life&style Life&style

Ogledalce, ogledalce...

Prema Chelsey, nikad ne možeš imati dovoljno ogledala. Ogledala ne samo da su sjajan način prijevare da prostor izgleda veći nego što zapravo jest, oni mogu pomoći i prikriti neželjena umjetnička djela u unajmljenim prostorima koja možeš sakriti iza njih, a često i dodati raskošan dodir. "Što više ogledala imate, to će vaš prostor izgledati veći", kaže ona.

Ovo je navodno najljepši stan koji možeš vidjeti na Instagramu. Sviđa li se tebi?

Kauč

Većina ljudi nastoji postaviti svoje sofe uza zid, ali Chelsey tvrdi da postavljanje kauča u središte sobe tako da "pluta" usred prostora zapravo može biti praktičnije.

Njezin kauč nalazi se usred njenog životnog prostora i omogućeno joj je da iza njega stvori improvizirani stol/blagovaonski stol.Stvaranje te podjele pomaže u razbijanju jednog prostora i trenutno se čini kao da imaš čitav drugi odjeljak za istraživanje. 

Iluzija stvorena tapetama...

Chelseyjina se vrata otvaraju u kuhinju te, umjesto da ih zadrži kao ulaz, odlučila je učiniti da njezin kuhinjski prostor izgleda veći nego što jest, maskirajući okvir vrata u zid. Postavila je tapetu koja se lako može nanijeti i jednako brzo ukloniti ako je potrebno. Ako baciš brzinski pogled ne možeš ni zaključiti da su tamo vrata i izgledaju poput karakterističnog zida uz kuhinjske ploče. 

Ovo su najluđe kuće koje su stavljene na prodaju, bi li mogla živjeti u nekoj od njih?

Također, u ovakvim malim stanovima, ulaganje u razdjelnike soba pomaže u odvajanju prostora dajući ti malo više privatnosti i čini se da ima više spavaćih soba nego što ih ima uistinu. U svom je stanu Chelsey stvorila prostor za "spavaću sobu" instalirajući šik pregradu za sobu koja se provlači preko sobe.

Možda vas zanima Pogled u luksuzno seosko imanje Mile Kunis i Ashtona Kutchera u Los Angelesu prekrasan je Rubrika Stars Stars

Zid koji je osmišljen poput galerije usmjerava pozornost izravno na jedno područje sobe, stvarajući slatki mali prostor za odijevanje tik uz njezin krevet. Chelsey preporučuje okvire i detalje na stropu u malim prostorima kako bi se stvorila iluzija da je veći nego što jest.

Dekoracije

Rekla je svojim 52 tisuće sljedbenika na Instagramu: "Jedno od najfinijih uradi sam umjetničkih djela objesila sam na strop. Ovo je iskreno bio samo test da vidim mogu li to uspješno obaviti i sad kad znam da mogu, moj sljedeći stan vjerojatno će izgledati poput Versaillesa", našalila se.

Ovo je sjajan trik ako imate kraće stropove, jer umjetničko djelo ocrtava liniju prema gore i stvara iluziju većeg prostora", kaže dizajnerica.

Photo: Instagram@lukanizetic

Komentari 0