Life&style

Zavirili smo u nevjerojatnu 'nevidljivu kuću' u američkoj pustinji koju obožavaju poznati i slavni

  • Nadrealna pustinjska struktura koja se 'diči svojim obiljem' privlačila je godinama slavne osobe, Demi Lovato čak tvrdi da je tamo vidjela izvanzemaljce (očito je party izmaknuo kontroli)
  • Sada se kultna vila sa zrcalnim zidovima u pustinjskom gradu prodaje za vrtoglavih 18 milijuna dolara 
  • Kuća je prije bila dostupna za iznajmljivanje za 150.000 dolara mjesečno, 6.000 dolara po danu ili 1.000 dolara po satu

'Nevidljiva kuća', koju su 2019. izgradili filmski producenti Chris i Roberta Hanley, ugostila je slavne osobe poput Lizzo, Alicie Keys, Ariane Grande i The Weeknda, a predstavljena je i u Netflixovoj seriji 'The World’s Most Amazing Vacation Rentals'.

Kuća je nadrealna građevina nalik kutiji, sa svjetlucavim staklenim zidovima koji odražavaju pustinjski krajolik, te masivnim unutarnjim bazenom koji se proteže gotovo kroz pola duljine kuće. 

Nevidljiva kuća, Joshua Tree | Autor: Airbnb Airbnb Nevidljiva kuća, Joshua Tree

 | Autor: Christie’s International Real Estate Christie’s International Real Estate

Vlasnici su hvalili meditativne aspekte imanja. "Demi Lovato je rekla da je tamo vidjela vanzemaljce“, rekla je Roberta Hanley u jednom intervjuu. Tko zna, možda je u slučaju Lovato party na tako originalnoj lokaciji malo izmaknuo kontroli.

Kuća je prije bila dostupna za iznajmljivanje za 150.000 dolara mjesečno, 6.000 dolara po danu ili 1.000 dolara po satu prošlog ljeta. Web stranica za iznajmljivanje hvalila je „dramatične pustinjske kontraste“ kuće i „preveliki" bazen koji se diči svojim obiljem u naizgled neplodnoj zemlji.“ 

 | Autor: Airbnb Airbnb

Možda vas zanima Mark Wahlberg odselio je iz ove divne vile na Beverly Hillsu nakon dugo godina, mjesto je pravi raj Rubrika Life&style Life&style

Rezidencija, koja nudi skromne tri spavaće sobe i četiri kupaonice, ima potpuno zrcalnu vanjštinu koja ‘nestaje’ u okolnoj pustinji, kao i vrhunske kuhinjske aparate i punionice za tri Tesle.

 | Autor: Airbnb Airbnb

„Koliko znamo, to je sada najskuplji oglas u Joshua Treeu“, rekao je Matt Adam, jedan od agenata za nekretnine.

Čak i ako se 'nevidljiva kuća' na kraju proda za 9 milijuna dolara, upola manje od trenutačno tražene cijene, bit će to najskuplja kuća ikad prodana u gradiću Joshua Tree. 

Prije samo nekoliko godina, Joshua Tree, maleni gradić u Kaliforniji smješten pored zadivljujućeg istoimenog nacionalnog parka, bio je utočište za umjetnike i čudake, mjesto za koje su mještani govorili da je moguće unajmiti stan za 500 dolara mjesečno. Ali, tijekom pandemije, blizina Los Angelesa i popularnost nacionalnog parka Joshua Tree potaknuta društvenim medijima doveli su do jednog od najvećih povećanja cijena stanova u državi. 

 | Autor: Airbnb Airbnb  | Autor: Airbnb Airbnb

Posljednjih mjeseci je rastuće pustinjsko tržište nekretnina počelo usporavati. Prosječne prodajne cijene stanova u Joshua Treeu pale su za 25% u prosincu 2022. u usporedbi s godinom prije, a broj prodanih kuća smanjen je za više od 50%, prema Redfinu, tvrtki za nekretnine koja objavljuje podatke o stambenim objektima.

'Nevidljiva kuća', naravno, nije ni blizu prosječne Joshua Tree kuće, čija je srednja cijena bila 343.000 dolara prošli mjesec, prema Redfinu.

Agenti za nekretnine u AKG Christie's International Real Estate bili su bombardirani pozivima novinara i drugih interesenata otkako je kuća stavljena na tržište. Velik dio zanimanja došao je od potencijalnih kupaca zainteresiranih za kuću kao investicijsku nekretninu. Kuća je ranije donosila čak 1,4 milijuna dolara prihoda u jednoj godini od naknada za najam. 

 | Autor: Christie’s International Real Estate Christie’s International Real Estate

Do sada je bilo više interesa potencijalnih američkih nego međunarodnih kupaca, budući da Amerikanci bolje razumiju kulturnu privlačnost udaljenog pustinjskog krajolika Joshua Treeja, dok su međunarodni kupci više zainteresirani za nekretnine bliže svjetlima Los Angelesa, udaljenog dva do tri sata vožnje od Joshua Treeja.

 | Autor: Airbnb Airbnb

Chris Hanley, poznat po produkciji filmova kao što su 'Samoubojstvo nevinih', 'Američki psiho' i 'Spring Breakers', opisao je 'Invisible House' kao dijelom umjetnički projekt, dijelom rezidenciju, koji je djelomično inspiriran monolitom iz filma 2001: Odiseja u svemiru' i njegovim starim prijateljem, Andyjem Warholom. 

 | Autor: Airbnb Airbnb

Samo kupnja stakla za izgradnju kuće koštala je gotovo 700.000 dolara, izjavio je Hanley u jednom intervjuu. Kuća je bliska prirodi i tako integrirana s formacijama stijena i svime u pustinji. To je vjerojatno najuzbudljiviji i najprivlačniji aspekt.

Možda vas zanima Ova drvena ljepotica iz Gorskog kotara zavela nas je svojom ljepotom i netaknutom prirodom koja je okružuje Rubrika Life&style Life&style c
Photo: Airbnb
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Kuca je zakon