Life&style 20. studenoga 2020.

Za sve čokoljupce stiže poslastica u vrijeme blagdana! Pripremi nepce za novu TAMAN bean to bar ediciju

Instagram.
  • Mnogima je čokolada najdraži desertni zalogaj pa je ljestvica kriterija podignuta visoko
  • Kvalitetom svojim proizvoda doskače joj brend TAMAN koji unatoč krizi predstavlja nove slasne proizvode 
  • Domaći brend ozbiljnih čokolada započeo je proizvodnju tzv. bean to bar čokolada, a predstavili su i prvu od tri serije 

U vrijeme blagdana slatki zalogaji nam prijaju više nego ikad, a mnogi će se složiti kako je desertna kraljica s kojom se nikad ne može pogriješiti – čokolada! Istinski čokoljupci sigurno prepoznaju najkvalitetnije okuse ove gurmanske poslastice, a na domaćoj sceni jedan od brendova koji to upravo omogućuje je TAMAN. Brend kojeg su mnogi upoznali preko slasnih pralina sada su pokrenuli vlastitu mikro proizvodnju čokolade iz zrna kakaovca, tzv. bean to bar čokolade, u nano serijama. 

Možda vas zanima... Čokoladu cijelo vrijeme jedemo pogrešno? Nakon ovog trika užitak bi trebao biti puno veći Rubrika Life&style Life&style

TAMAN bean to bar čokolade za početak će se proizvoditi u ograničenim količinama, od maksimalno 120 komada po vrsti, a na tržište će izlaziti u tematskim serijama, od kojih će prva, koja je upravo stigla na police odabranih trgovina, biti posvećena domovini kakaa, Srednjoj i Južnoj Americi, a koja donosi tri čokolade izrađene od specifičnih kakao vrsta s tih lokaliteta (ECUADOR, Arriba National, 71%; GUATEMALA, Alta Verapaz, 74%; PERU, Sumaqao, 70% ). Nakon južnoameričke serije, slijedi serija čokolada koje donose terroir s različitih kontinenata (Južna Amerika, Afrika, Azija) dok će se treća serija baviti mikrolokalitetima unutar jedne zemlje.

 | Autor: PR PR

‘’Odlučili pomaknuti korak dalje u procesu proizvodnje čokolade, što je više nalik vinarima koji iz grožđa proizvode vino, jer čokolada ima svoj terroir, baš kao i vino. Čokolada se radi od sjemenki ploda drveta kakaovca kojih ima mnogo sorti i uzgaja se na gotovo svim kontinentima, što uvelike utječe na okus koji će čokolada imati, a naš je cilj u bean to bar čokoladama sačuvati i istaknuti baš te posebnost i karakteristike sorti ili lokaliteta na kojima se uzgajaju. Vjerujemo da će nam takav pristup omogućiti više slobode u kreaciji te ponuditi jedinstven proizvod drugim profesionalcima, kuharima i slastičarima, koji imaju sličan način promišljanja i pristup proizvodnji.“ objasnio je Stiv Kahlina, čokolatijer TAMAN čokolada.

Možda vas zanima... Ova ludo popularna slastica odlično djeluje na zdravlje našeg srca, ali jednu stvar moramo uzeti u obzir Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: PR PR

No, istinski poklonici čokolade osim u vrijednim zalogajima moći će uživati u edukativnoj podrški. Naime, sladokusci koji kupe sve tri Taman bean to bar čokolade dobiva pristup besplatnoj virtualnoj vođenoj degustaciji koju će voditi osobno Sanja Vladović i Stiv Kahlina, pokretači brenda TAMAN Artisan Chocolates.

 | Autor: PR PR

''Za razliku od komercijalnih čokolada čiji je zadatak da konstantno donose prepoznatljiv proizvod te je dosljednost okusa bitna kvaliteta njihovog proizvoda, craft i specialty čokolade kontroliranog podrijetla fokusirane su na kreiranje čokolade u kojoj je sačuvan i istaknut upravo taj jedinstveni karakter zrna iz kojeg je napravljena ili lokaliteta s kojeg dolazi.“ rekla je Sanja Vladović, suosnivačica TAMAN čokolada, certificirana kušačica čokolade.

Možda vas zanima... Čokolada u hladnjaku ili na polici? Na Twitteru se pokrenula rasprava gdje bi trebalo čuvati čokoladu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: PR PR

TAMAN Artisan Chocolates domaći je brend ručno rađenih gourmet čokolada i pralina manufakture Malo&Slatko koje se ističu autorskim pristupom, kvalitetom i jedinstvenim kombinacijama ukusa koje su osvojile niz međunarodnih nagrada. Manufakturu Malo&Slatko 2015. godine su pokrenuli Stiv Kahlina profesionalni čokolatijer i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade

Komentari 0