Life&style

Za keksiće od bijele Lino Lade potrebna su ti samo tri sastojka, a peku se tek 10 minuta

  • Ljubitelji bijele Lino Lade, kao i oni koji će to tek postati, pozor!
  • Donosimo brz i jednostavan recept za keksiće koji se peku samo 10 minuta
  • A za njegovu izradu potrebna su ti samo tri sastojka. Može li bolje?

Obožavaš bijelu Lino Ladu? Onda si na pravom mjestu! Ovoga puta ze tebe imamo jednostavan, a tako ukusan recept za keksiće čiji je glavni sastojak upravo ovaj omiljeni namaz.Uz njega će ti biti potrebna još samo dva sastojka - glatko brašno i jaje. Ljubitelji tamnog dijela Lino Lade ne trebaju očajavati, budući da je ovaj recept moguće izvesti tako da milk verziju zamijeniš nougat verzijom. Naravno, isti recept moguće je izvesti i s Nutellom.

 | Autor: @zalogajcic_hr @zalogajcic_hr

Možda vas zanima Čudan trik uz koji će ti keksi i kolačići ostati duže vremena svježi i aromatični Rubrika Life&style Life&style

Linolette

Recept za ove ukusne kolačiće pronašli smo na Instagram profilu Zalogajčić.hr, a njegovi autori su ga predstavili ovom riječima: "Svi znamo da je veljača mjesec ljubavi i zaljubljenih, vrijeme kada želimo onima koje volimo pokazati koliko nam je stalo, a kako to bolje reći nego finim i ukusnim keksićima". Kolačiće su prozvali 'Linolettama', a naveli su kako ti je za njih potrebno:

  •     180g bijele Lino Lade
  •     180g glatkog brašna
  •     1 jaje

 | Autor: @zalogajcic_hr @zalogajcic_hr

Možda vas zanima Evo kako ćeš spasiti tijesto za kekse ili kolačiće ako nešto pođe po krivu Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

Priprema je vrlo jednostavna, a za početak jedno jaje i 180g bijele Lino Lade sjedini uz pomoć miksera te potom dodaj 180g glatkog brašna. Dobiveno tijesto pokrij s prozirnom folijom i pusti da odstoji 20 minuta u frižideru! Nakon hlađenja smjesu možeš oblikovati uz pomoć kalupa različitih oblika. Budući da je Valentinovo pred vratima, oni s motivom srca nameću se kao idealan odabir. Prvo uz pomoć dlanova formiraj manju kuglicu, spljošti je te izreži odabranim kalupom.

Prstom ili vrhom kuhače napravi malo udubljenje po sredini. Keksiće potom položi na papir za pečenje te peci na 180°C deset minuta. Kad se ohlade, puniš ih kremom po želji. U prikazanom  receptu je korištena bijela čokolada, no nema razloga da keksiće ne ispuniš i omiljenom bijelom Lino Ladom. Mljac!

 

Photo: @zalogajcic_hr
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    fino mljac i brzo su gotovi