- Ukusna peciva zaslađuju nam dane uoči Božića
- Bojiš se da ćeš i ove godine spraviti previše božićnih kolačića?
- Bez brige, ovaj trik će ti pomoći kako bi medenjaci i razni slatki kolačići što dulje ostali svježi
U vrijeme Božića ne možemo se zasititi ukusnih zvjezdica s cimetom i marmeladom, sočnih medenjaka i ostalih maštovitih kolačića. Ali, ako ne kupuješ slatke poslastice, nego ih sama pečeš, sigurno znaš da ima jedan problem: često ih ostane toliko da ih moraš spremiti u kutiju, gdje se mogu posušiti nakon nekoliko dana i izgubiti aromu.
Trik za svježe medenjake i kolačiće
Za pravilno skladištenje je prvenstveno važno da je posuda u kojoj se drže medenjaci hermetički zatvorena. A sada je na redu poseban trik: stavi i komad jabuke u tu posudu s kolačićima. Naime, jabuka oslobađa vlagu i tako osigurava da mekani kolačići poput zvjezdica i medenjaka dulje ostanu sočni i svježi. Čim jabuka počne dobivati smeđu boju, zamijeni je novom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.