Life&style

Čudan trik uz koji će ti keksi i kolačići ostati duže vremena svježi i aromatični

  • Ukusna peciva zaslađuju nam dane uoči Božića
  • Bojiš se da ćeš i ove godine spraviti previše božićnih kolačića?
  • Bez brige, ovaj trik će ti pomoći kako bi medenjaci i razni slatki kolačići što dulje ostali svježi 

U vrijeme Božića ne možemo se zasititi ukusnih zvjezdica s cimetom i marmeladom, sočnih medenjaka i ostalih maštovitih kolačića. Ali, ako ne kupuješ slatke poslastice, nego ih sama pečeš, sigurno znaš da ima jedan problem: često ih ostane toliko da ih moraš spremiti u kutiju, gdje se mogu posušiti nakon nekoliko dana i izgubiti aromu. 

Možda vas zanima Evo kako ćeš spasiti tijesto za kekse ili kolačiće ako nešto pođe po krivu Rubrika Life&style Life&style

Trik za svježe medenjake i kolačiće

Za pravilno skladištenje je prvenstveno važno da je posuda u kojoj se drže medenjaci hermetički zatvorena. A sada je na redu poseban trik: stavi i komad jabuke u tu posudu s kolačićima. Naime, jabuka oslobađa vlagu i tako osigurava da mekani kolačići poput zvjezdica i medenjaka dulje ostanu sočni i svježi. Čim jabuka počne dobivati smeđu boju, zamijeni je novom.

Možda vas zanima Otkrit ćemo ti kako pravilno zamrznuti kolače, kekse, božićne kolačiće i kreme Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    odlični su