Life&style

Za ove ukusne Nutella kolačiće potrebna su samo 3 sastojka

  • Nutella izaziva momentalno oduševljenje, a ovi kolačići su prefini
  • 5 minuta treba za pripremu i 10 minuta za pečenje

Nije tajna da smo fanovi brzih i jednostavnih recepata, a ako uključuju još i čokoladu... našoj sreći nema kraja! Jedan od takvih je i ovaj. Čak i ako nisi vješta u spremanju deserata, s ovim receptom ne moraš brinuti. Odlika ovakvih deserata je što mogu stajati pa si mirna neko vrijeme. Bit će ti dovoljna samo tri sastojka, koja vrlo vjerojatno već imaš kod kuće. A ni priprema ti neće uzeti puno vremena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Confetti By Priyanka & Priyal (@confettimumbai) on

Sastojci: 

  • 370 grama Nutelle
  • 70 grama glatkog brašna
  • 2 jaja

Priprema:

1. Sve sastojke stavi u posudu te miješaj dok smjesa ne postane glatka.

2. Žlicom uzimaj male komadiće smjese i oblikuj ih u kuglice kojima sama odredi veličinu i stavljaj ih na lim za pečenje koji si prethodno prekrila papirom na pečenje. Ostavi nekoliko centimetara mjesta između kuglica jer će se smjesa razliti, a kolačići narasti.

3. Ubaci u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva Celzijusa pa peci 8 do 10 minuta. Poželjno je da iznutra ostanu malo meki i sočni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IMPERFETTO (@imperfettofood)

Dodatan savjet:

Ako želiš da ti kolačići u sredini budu mekaniji, peci ih kraće. A ako voliš tvrđe, ostavi ih u pećnici duže. Ako te miris omami, ne moraš čekati da se ohlade već vruće keksiće jedi u kombinaciji s hladnim čokoladnim ili običnim mlijekom. Dobar tek!

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0