Life&style

Vruće čokoladne bombe su hit na društvenim mrežama – imamo recept!

  • Jesi li već čula za takozvane „Hot Chocolate Bombs“? 
  • Ovaj novi slatki trend sve je popularniji na društvenim mrežama 
  • Donosimo ti recept za spravljanje čokoladnih bombi

„Hot Chocolate Bombs“ su najnoviji trend na Instagramu. Izgledaju poput kugli za kupanje, ali su jestive te pretvaraju vruće mlijeko u optički i ukusni highlight. Naime, čokoladne bombe pune su raznih slastica te prsnu u šalici kad dođu u dodir s vrućim mlijekom. Zvuči primamljivo? I jest! Doduše, ove čarobne kugle se kod nas ne mogu kupiti gotove (još), ali lako ih sama možeš spraviti. Također su sjajan poklon…

Sastojci 

• 100 g čokolade za kuhanje 

• 1 žlica kakaa u prahu

• 2 kalupa u obliku polukugle od silikona 

Za nadjev

• 1 pakiranje mini marshmallows

• 3-4 žlice kakaa u prahu ili šarenih čokoladnih mrvica 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPDATE: these are not for sale! Hot Chocolate Bombs in Action! #hotchocolatebombs #winter #hotchocolate

A post shared by Sweets By Jen LLC (@sweetsbyjen3) on

Možda vas zanima Toffifee liker: Evo kako ćeš sama bez problema spraviti ovu ukusnu kremastu deliciju Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Rastopi čokoladu u posudi uronjenoj u vruću vodu. Potom dodaj kakao u prahu te dobro umiješaj. 

2. S pomoću žlice stavljaj čokoladu u kalup te rotiraj tako da se čokolada drži samo uz rub. Potom stavi kalup na 10 minuta u hladnjak. Zatim u kalupe dolazi drugi sloj čokolade po istom postupku. Stavi kalupe opet na 10 minuta u hladnjak da se čokolada stvrdne. 

3. Lagano ugrij tanjur u mikrovalnoj pećnici. Treba biti mlak, a ne vruć. Izvadi polovice čokoladne kugle iz kalupa. Uzmi jednu polovicu te kratko i lagano pritisni rub uz topli tanjur. Tako će rub omekšati te se povezati s drugom polovicom. Kad je rub omekšao, možeš nadjenuti polovicu. Stavi unutra žličicu kakaa u prahu te nekoliko mini marshmallowsa. Također ugrij drugu polovicu te stavi na nadjevenu polovicu kugle. Lagano pritisni da se polovice povežu. 

4. Ako želiš, možeš ukrasiti gotovu čokoladnu bombu. Možeš staviti na nju jestive šljokice, čokoladne mrvice… Na kraju stavi kuglu u šalicu te prelij vrućim mlijekom. Kugla će se otvoriti, a sadržaj izići – izgleda jednostavno super! 

 

Možda vas zanima Slatkiš kao iz snova: Jednostavan recept za divovski cookie iz tave! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0