- Da, dobro si pročitala naslov: riječ je o golemom keksu, odnosno cookieju koji se spravlja u tavi
- Vrlo je ukusan i zasigurno će ti zasladiti ove hladne jesenske dane
- Donosimo ti recept za cookie iza tave
Osim što se u tavi spravljaju pojedinačni sastojci, spravljaju se i cijela jela. A kad je riječ o slatkom, ovaj keks iz tave je prava stvar. Recept potječe od američke reality TV-zvijezde Kristin Cavallari. Trostruka majka je nedavno izdala kuharicu pod naslovom „True Comfort“ u kojoj se nalaze brojni recepti za ukusna jela – a među njima i za keks iz tave. Ovaj slatki grijeh je čak i bez glutena.
Sastojci
Za oko 8 porcija
• 100 ml kokosova ulja + nešto malo za namastiti tavu
• 150 g šećera od kokosova cvijeta
• 2 jaja
• 2 žličice ekstrakta vanilije
• 250 g brašna od badema
• ½ žličice ružičaste himalajske soli
• ½ žličice praška za pecivo
• 80 g čokoladnih bomončića
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva (gore/dolje) te namasti gusnatu tavu (promjera 30 cm) s kokosovim uljem.
2. U velikoj zdjeli izmiksaj kokosovo ulje i šećer od kokosova cvijeta. Potom umiješaj jedno po jedno jaje te dodaj ekstrakt vanilije.
3. Potom dodaj tijestu brašno od badema, himalajsku sol i prašak za pecivo te sve pomiješaj u homogenu masu.
4. Umiješaj čokoladne bombone te tijesto stavi u namašćenu tavu.
5. Potom peci keks oko 30 minuta u pećnici dok ne postane zlatnosmeđe boje.
Keks iz tave možeš poslužiti s kuglicom sladoleda od vanilije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.