- Ako obožavaš domaću štrudlu po receptu tvoja bake oduševit će te recept koji ti otkrivamo u nastavku
- Riječ je o ukusnim muffinima od jabuke s mrvičastim posipom čija cjelokupna priprema traje manje od sat vremena
- Ovaj recept spaja mekoću i sočnost štrudle, s hrskavošću i finoćom tipičnog britanskog drobljenca
Obožavateljica si tople pite od jabuka koja se već na prvi griz topi u usnama, no poželjela si isprobati nešto novo? Mi ti preporučujemo da isprobaš preukusne muffine od jabuke koji su tako mekani i sočni iznutra, a hrskavi izvana. Ono što još karakterizira ovaj slatki zalogaj jest mrvičasti posip koji nas uvelike podsjetio na tradicionalni britanski kolač crumble (drobljenac), nadaleko poznat upravo u svojoj inačici s jabukama i cimetom.
Mogli bismo tako reći da ovaj recept koji ti otkrivamo u nastavku sjajno spaja ono što toliko volimo kod štrudle i crumblea u jedno ukusno jelo. A evo koji su ti sastojci potrebni za izradu 12 muffina od jabuke s mrvičastim posipom:
Tijesto
400 g jabuka
250 g brašna
2 žličice praška za pecivo
125 g mekog maslaca
100 g šećera
1 paket vanili šećera
2 jaja
120 ml mlijeka
Mrvičasti posip
100 g brašna
60 g šećera
1 paket vanili šećera
75 g mekog maslaca
½ žličice cimeta
Priprema:
Jabuke oguli te ih nareži na male kockice. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva te pripremi kalup u kojem ćeš ispeći muffine. U posudi prvo pomiješaj brašno i prašak za pecivo, a zatim dodaj sve preostale sastojke, osim kockica jabuka. Kratko miksaj dok ne dobiješ gustu i jednoličnu smjesu. Potom u nju umiješaj komadiće jabuke i ravnomjerno rasporedi tijesto u kalupe za muffine.
Sve sastojke potrebne za izradu mrvičastog posipa izgnječi rukom u odvojenoj posudi te pospi po smjesi koja je izlivena u kalupe. Pripazi da kalupe ne napuniš do kraja kako bi se muffini mogli "dići" u pećnici gdje ih trebaš ostaviti da se peku oko 35 minuta. Nakon što su gotovi izvadi ih da se ohlade iako ih možeš jesti i tople i poslužiti uz žličicu sladoleda od vanilije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.