Life&style

Voliš sočnu i mirisnu pitu od jabuka? Onda ćeš obožavati ovaj zamamni kolač koji se tako lako priprema

  • Ako obožavaš domaću štrudlu po receptu tvoja bake oduševit će te recept koji ti otkrivamo u nastavku
  • Riječ je o ukusnim muffinima od jabuke s mrvičastim posipom čija cjelokupna priprema traje manje od sat vremena
  • Ovaj recept spaja mekoću i sočnost štrudle, s hrskavošću i finoćom tipičnog britanskog drobljenca

Obožavateljica si tople pite od jabuka koja se već na prvi griz topi u usnama, no poželjela si isprobati nešto novo? Mi ti preporučujemo da isprobaš preukusne muffine od jabuke koji su tako mekani i sočni iznutra, a hrskavi izvana. Ono što još karakterizira ovaj slatki zalogaj jest mrvičasti posip koji nas uvelike podsjetio na tradicionalni britanski kolač crumble (drobljenac),  nadaleko poznat upravo u svojoj inačici s jabukama i cimetom.

Možda vas zanima Isprobaj sjajan recept za kolač od jabuke i kruha - jednostavno se priprema i vrlo je ukusan Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Mogli bismo tako reći da ovaj recept koji ti otkrivamo u nastavku sjajno spaja ono što toliko volimo kod štrudle i crumblea u jedno ukusno jelo. A evo koji su ti sastojci potrebni za izradu 12 muffina od jabuke s mrvičastim posipom:

Tijesto
     400 g jabuka
     250 g brašna
     2 žličice praška za pecivo
     125 g mekog maslaca
     100 g šećera
     1 paket vanili šećera
     2 jaja
     120 ml mlijeka

Mrvičasti posip

    100 g brašna
     60 g šećera
     1 paket vanili šećera
     75 g mekog maslaca
     ½ žličice cimeta

 | Autor: Instagam Instagam

Možda vas zanima Želimo isprobati! Kraljica Maxima od Nizozemske podijelila je recept za svoje omiljene kekse Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

Jabuke oguli te ih nareži na male kockice. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva te pripremi kalup u kojem ćeš ispeći muffine. U posudi prvo pomiješaj brašno i prašak za pecivo, a zatim dodaj sve preostale sastojke, osim kockica jabuka. Kratko miksaj dok ne dobiješ gustu i jednoličnu smjesu. Potom u nju umiješaj komadiće jabuke i ravnomjerno rasporedi tijesto u kalupe za muffine.

Sve sastojke potrebne za izradu mrvičastog posipa izgnječi rukom u odvojenoj posudi te pospi po smjesi koja je izlivena u kalupe. Pripazi da kalupe ne napuniš do kraja kako bi se muffini mogli "dići" u pećnici gdje ih trebaš ostaviti da se peku oko 35 minuta. Nakon što su gotovi izvadi ih da se ohlade iako ih možeš jesti i tople i poslužiti uz žličicu sladoleda od vanilije.

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0