Life&style

Voliš ledenu kavu s puno leda? Evo kako ti se više nikada neće razvodniti!

Kad su dani ovoliko vrući, ništa nije tako osvježavajuće kao ledena kava. Međutim, jedan od najčešćih problema s ovim divnim napitkom je taj što ga kockice leda često razvodne pa, ako previše čekamo, onaj bogati okus kave nestaje. Sada imamo jednostavno i učinkovito rješenje koje će osigurati da tvoja ledena kava ostane puna okusa, bez obzira na to koliko leda koristiš.

Možda vas zanima Isprobala sam recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama - mmmljac! Rubrika Life&style Life&style

Prvi korak: Skuhaj i ohladi kavu

Kako bi osigurala da tvoja ledena kava nikada ne bude razvodnjena, prvi korak je skuhati svoju omiljenu kavu. Bilo da preferiraš tursku kavu, kavu iz kafetijere ili aparata za kavu, svakako ju skuhaj malo jaču nego inače. Nakon što je kava skuhana po tvom ukusu, ostavi ju da se ohladi na sobnu temperaturu. Ovaj korak je ključan jer ulijevanje vruće kave izravno u posudu za led ne samo da može oštetiti posudu već može utjecati i na proces zamrzavanja.

Možda vas zanima Recept za desert za vruće ljetne dane koji je gotov u 5 minuta, prefin je i nije kalorijska bomba! Rubrika Life&style Life&style

Drugi korak: Zamrzni kavu u posudama za led

Nakon što se kava ohladi, pažljivo ju ulij u posudu za led. Obavezno ostavi malo mjesta na vrhu svakog odjeljka kako bi ostavila mjesta za širenje kad se kava smrzne. Posudu stavi u zamrzivač i ostavi da se zamrzne preko noći. Do sljedećeg jutra imat ćeš savršeno smrznute kockice kave koje su spremne za kreiranje najfinije verzije ledene kave.

Treći korak: Uživaj u čaši ukusne ledene kave pune okusa

Kad god poželiš ledenu kavu, jednostavno ubaci nekoliko kockica leda u čašu. Preko njih prelij mlijeko ili svoju omiljenu mliječnu alternativu. Kako će se ove kockice leda od kave topiti, one će tvom piću dati više okusa kave umjesto da ga razvodne. Na ovaj način dobivaš ukusnu i snažnu ledenu kavu od prvog do posljednjeg gutljaja.

Možda vas zanima Ovaj limited edition aparat za kavu u boji mandarine je top dodatak koji želimo u svojoj kuhinji Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @selmamayy
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Hladna kava s puuno leda