Life&style

Recept za desert za vruće ljetne dane koji je gotov u 5 minuta, prefin je i nije kalorijska bomba!

  • Na društvenim mrežama brojni food blogeri izrađuju svoje verzije ovog deserta za vruće ljetne dane koji je gotov za samo 5 minuta
  • Glavni sastojak je smrznuto voće po tvom izboru!
  • Mi smo izdvojili jedan u kojem možeš uživati bez grižnje savjesti, ali i nekoliko dodatnih ideja za one koji su obožavatelji dodataka poput Nutelle, karamele ili Snickersa...
  • Pročitaj više: Recept za Kinder Country tortu koja je gotova u samo 15 minuta - jedva čekamo probati!

Kad su ljetne vrućine na vrhuncu, zadnje što bi itko poželio je provesti sate u kuhinji kako bi ispekao neku slasticu. Sva sreća pa su nam društvene mreže nepresušan izbor jednostavnih i brzih recepata i tako smo otkrile ovaj desert koji je gotov za samo 5 minuta, nevjerojatno je ukusan i ne izaziva grižnju savjesti kod onih koji paze na unos kalorija. Smrznute breskve sa šlagom su osvježavajuća, brza i lagana poslastica koju je kreirala @carolinagelen, a bila je inspirirana genijalnim voćnim sladoledima kreatora @littlefatboyfrankie.

 | Autor: Instagram @carolinagelen Instagram @carolinagelen Foto: Instagram @carolinagelen

Možda vas zanima Isprobala sam recept za najkremastiju verziju ledene kave s Instagrama - mmmljac! Rubrika Life&style Life&style

Sastojci i priprema

Ovaj desert zahtijeva samo nekoliko sastojaka - jednu smrznutu breskvu, pola šalice tučenog slatkog vrhnja, javorov sirup ili sirup od smeđeg šećera, smeđi šećer i malo pistacija. Priprema je nevjerojatno jednostavna i može se napraviti u samo nekoliko lakih koraka. Započni s dodavanjem malo tučenog slatkog vrhnja u zdjelicu za posluživanje. Zatim smrznutu breskvu naribaj na sitno preko slatkog vrhnja. Potom naribanu breskvu prelij javorovim sirupom ili sirupom od smeđeg šećera, a na vrh posipaj pistacije i malo smeđeg šećera.

 | Autor: Instagram @carolinagelen Instagram @carolinagelen Foto: Instagram @carolinagelen

Zašto je ovaj desert savršen za vruće ljetne dane?

Ljepota ovog deserta leži u njegovoj jednostavnosti i osvježavajućim svojstvima smrznute breskve. Hladna, naribana breskva daje učinak hlađenja, što ju čini savršenim lijekom za sparan ljetni dan. Šlag dodaje laganu, prozračnu teksturu koja nadopunjuje voće, dok javorov sirup i smeđi šećer daju pravu dozu slatkoće, a da pritom ne bude pretjerana. Pistacije pružaju ovom desertu divnu hrskavost, čineći svaki zalogaj mješavinom različitih tekstura i okusa. U nastavku možeš vidjeti video s cijelim postupkom:

Možda vas zanima Za ovu prefinu čokoladnu tortu potrebna su samo dva sastojka! Ne čudi što je viralna senzacija! Rubrika Life&style Life&style

Desert u kojem možeš uživati bez grižnje savjesti

Jedna od najboljih stvari kod smrznutih breskvi i slatkog vrhnja je ta što nije kalorijska bomba. Breskve su prirodno niskokalorične, a bogate vitaminima i antioksidansima. Korištenje šlaga u umjerenim količinama osigurava da ćeš dobiti kremastu teksturu bez previše dodatnih kalorija. Javorov sirup ili sirup od smeđeg šećera mogu se štedljivo koristiti za dodavanje slatkoće, bez pretjerivanja. Pistacije, iako nisko kalorične, dodaju zdrave masti i proteine, čineći ovaj desert uravnoteženom poslasticom u kojoj možeš uživati ​​bez grižnje savjesti.

 | Autor: Instagram @carolinagelen Instagram @carolinagelen Foto: Instagram @carolinagelen

Kako se “sladoledi” kreatora @littlefatboyfrankie razlikuju od ovog deserta?

Za razliku od @carolinagelen, na profilu @littlefatboyfrankie možemo vidjeti i malo drugačije verzije ovog deserta. On, naime, kreira svojevrsne “sladolede” od raznog zaleđenog voća. Tako primjerice naribane zaleđene jagode prelijeva kondenziranim mlijekom, a potom na vrhu posipa kikiriki i crni sezam.

 | Autor: Instagram @littlefatboyfrankie Instagram @littlefatboyfrankie Foto: Instagram @littlefatboyfrankie

Tu je i drugi recept koji uključuje premazivanje zdjelice tankim slojem Nutelle, a potom u nju nariba mješavinu zaleđenog citrusnog voća (poput naranči, grejpa i limuna). Na vrh nariba zaleđeni Snickers, prelije s kondenziranim mlijekom, posipa lješnjacima, i to je to - spremno za uživanje!

 | Autor: Instagram @littlefatboyfrankie Instagram @littlefatboyfrankie Foto: Instagram @littlefatboyfrankie

Nama ipak najukusnije izgleda treća verzija - naribana smrznuta jabuka, prelivena preljevom od karamele i posipana kikirikijem te crnim sezamom. Mmmmmljac!

 | Autor: Instagram @littlefatboyfrankie Instagram @littlefatboyfrankie Foto: Instagram @littlefatboyfrankie

Možda vas zanima 10 kriški za 30 minuta - jednostavan i prefin recept za doručak iz našeg djetinjstva Rubrika Life&style Life&style

Ovo su sve savršeni i jednostavni deserti za one vruće ljetne dane kada nam treba nešto osvježavajuće, brzo i ukusno. Uz samo nekoliko jednostavnih sastojaka i pet minuta našeg vremena, možemo napraviti prekrasnu poslasticu koja će zadovoljiti našu želju za slatkim bez onog osjećaja težine i grižnje savjesti kasnije. Mi smo se već opskrbile voćem koje samo čeka u škrinji da ga naribamo u najukusniji "sladoled"!

Photo: Instagram @carolinagelen
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prelijepo