Željela bi jesti kiseli kupus na neki ne baš klasičan način?
Onda imamo rješenje za tebe – pravo zimsko krepko jelo
Ova varijanta s kiselim kupusom oduševit će i one koji nisu baš najveći ljubitelji te namirnice – sigurno će tražiti repete!
Kiseli kupus nije ukusan samo u kombinaciji s valjušcima ili kao prilog uz krvavice, pečenice ili pire od krumpira. Kod ovog „ludog kiselog kupusa“ radi se o složencu s mljevenim mesom, sirom i – naravno - kiselim kupusom. Lako se spravlja, a okus je fenomenalan.
Oguli i nasjeckaj luk. Ugrij ulje u velikoj tavi ili loncu te propirjaj luk, dodaj mljeveno meso pa poprži.
Zatim dodaj kiseli kupus, koncentrat rajčice i jedno pakiranje kiselog vrhnja te sve dobro promiješaj. Začini solju i paprom te po želji dodaj malo čilija.
Namasti kalup za složenac te stavi unutra mješavinu mljevenog mesa i kiselog kupusa. Po tome raspodijeli preostalo pakiranje kiselog vrhnja, a na to jednomjerno raspodijeli gaudu.
Peci složenac u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva toliko dugo dok sir ne bude zlatnosmeđe boje.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.