Life&style

Prefine i pahuljasto meke: uz ovaj recept napravit ćeš savršene domaće noklice za juhu

  • Volimo sve juhice, a pogotovo one sa žličnjacima
  • No, oni često ispadnu tvrdi i neukusni
  • Zato ti donosimo recept za jednostavne domaće noklice s kojima nikad nećeš pogriješiti

Što je nedjeljnji ručak bez domaće juhice? Skoro pa i nezamislivo, pogotovo kad jednom ove zime temperature padnu, svima će nam trebati nešto toplo, domaće, meko i nježno, što nas vraća u djetinjstvo i grije iznutra. Neiskusnima kuharicama i njihovim gostima izgledat će kao da je na ovu ukusnu domaću juhu s noklicama potrošeno pola dana, no ništa ne može biti jednostavnije od ovog recepta - donosimo ti mjere za 20 noklica. 

Sastojci:

2 čaše brašna
žličica i pol soli (po ukusu)
1 žlica praška za pecivo
2 žlice ulja
1 čaša mlake vode
već skuhana goveđa ili kokošja juha
nasjeckani peršin za ukras

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Priprema:

1. U zdjeli izmiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Dodaj ulje i vodu i miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto. 

2. Kad juha počne ključati, stavljaj u nju noklice sa žličicom, jednu po jednu. Smanji vatru i kuhaj 4 do 5 minuta. 

3. Serviraj odmah u zdjelice, a juhu s noklicama ukrasi peršinom. 

Možda vas zanima Najbolji recept za vanilin kiflice i 3 najčešće pogreške koje treba izbjeći kad ih pečeš Rubrika Life&style Life&style


Savjeti stručnjaka:

Nemoj ni pomisliti stavljati noklice u juhu koja doista ne ključa i odmah smanji vatru. Tako ćeš izbjeći da se ne raspadnu, ali i da ne budu iznutra gnjecavi. U smjesu za noklice možeš dodati i svoje omiljene suhe začine prije nego što dodaš vodu i ulje. Možeš dodati i malo parmezana.

Pokušaj raditi žličnjake iste veličine da ti se ravnomjerno skuhaju. I da, preveliki super izgledaju, ali pazi na njih - lako se raspadnu.  

Možda vas zanima Recept za pet! Jedno tijesto za pet različitih vrsta superukusnih blagdanskih kolačića Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0