Life&style

Vjerovala ili ne, postoje 3 namirnice koje su loše za tvoju vaginu

Sve mi znamo da je žensko intimno područje osjetljivo te da mu mogu naškoditi raznorazne stvari…

Međutim, malo nas razmišlja o tome da – osim loše higijene – neke živežne namirnice mogu loše djelovati na našu vaginu! Osim što neke namirnice povećavaju rizik od upale mjehura ili gljivične infekcije, mogu uzrokovati i neugodan miris. 

Možda vas zanima Je li sve svježe tamo dolje? Na što ukazuje ovih pet mirisa vagine Rubrika Life&style Life&style

Kava 

Namirnice i napitci koji stvaraju kiseline pogoduju upali mjehura te ga mogu čak i izazvati. Najbolji primjer je kava. Kako ne bismo bespotrebno nadražili mjehur prekomjernom konzumacijom kave, preporučuje se piti puno vode kako bi se razrijedila kiselina u urinu. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Šećer 

Ako često patiš od gljivičnih infekcija na intimnom području, onda bi trebala smanjiti konzumaciju slatkoga. Naime, to uzrokuju kvasne gljivice iz debelog crijeva, a šećer enormno povećava njihov rast. Kako bi izbjegla gljivičnu infekciju, ginekolozi preporučuju maksimalno smanjiti unos šećera te savjetuju uravnoteženu prehranu punu balastnih tvari. Ako već imaš infekciju, preporučuje se odmah odreći šećera i slatkiša. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Ove namirnice radije nikad nemoj jesti zajedno Rubrika Life&style Life&style

Crveno meso i jaki začini 

Kao i u slučaju meškog sjemena na koje također utječu, crveno meso i aromatični začini mogu utjecati i na naš miris tamo dolje. Dok ananas i drugo voće pridonosi ugodnom mirisu, spomenute namirnice nažalost djeluju sasvim suprotno. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0