Life&style

Vikend recept: Ovaj džin-tonik kolač moraš isprobati, riječ je o tako finom desertu

  • O da, ovaj recept jako volimo!
  • Kako i ne bismo – kad je naše omiljeno piće u kombinaciji s ukusnim kolačem
  • Vjerujemo kako ćeš ga nakon kušanja uvrstiti među svoje omiljene deserte

Ovaj recept nije samo za nešto uz kavu popodne, nego je i fini desert za proslavu. Kolač s džinom odmah smo stavile na listu omiljenih. Ali, radije drži djecu podalje od ovog kolača…

Sastojci

• 300 g mekog maslaca ili margarina

• 260 g šećera

• 1 pakiranje vanilin šećera;

• 5 jaja

• 350 g brašna

• 2 žličice praška za pecivo

• 3 žlice džina

• 50 ml tonika

• malo naribane kore od bio-limuna (malo ostavi po strani za ukrašavanje)

Plus: kalup za kuglof ili uski, duboki kalup

Za preljev:

• šećer u prahu

• 3 žlice džina

• naribana kora od limuna

Možda vas zanima Sočno, mirisno i osvježavajuće: Jednostavni recept za kolač od jagoda i sira zaista vrijedi isprobati Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (gore/dolje). Namasti kalup za kuglof te ga pospi s malo brašna.

2. Pjenasto stuci maslac i šećer. Dodaj vanilin šećer te umiješaj jedno po jedno jaje. Smjesu tuci na najvećoj brzini da postane pjenasta.

3. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo te dodaj smjesi od jaja. Zatim dodaj džin, tonik i koru od limuna.

4. Stavi tijesto u kalup te peci oko 60 minuta. Napravi probu čačkalicom kako bi vidjela je li tijesto dovoljno pečeno.

5. Nakon pečenja izvadi kolač iz kalupa te ostavi da se skroz ohladi.

6. Za preljev stavi najprije džin u posudu te pomiješaj sa šećerom u prahu. Za vrijeme miješanja vidjet ćeš kad je preljev spreman da ga staviš na kolač. Ne smije biti tekuć, a ni gust. (Ako je previše gust, dodaj malo vode.) Potom prelij kolač preljevom, ukrasi korom od limuna te stavi u hladnjak da se ohladi.

7. I živjela! Pardon – dobar tek!

Možda vas zanima Ovaj preukusni medeni kolač spravlja se od samo tri sastojka, a omiljen je među muškarcima Rubrika Life&style Life&style
Photo: None

Komentari 0