- Ovaj medeni kolač sigurno ćeš zavoljeti i često spravljati. Tko ne voli kolače s medom?
- Jedan od razloga je da – osim što je jako ukusan – brzo se spravlja
- Povrh toga – radi se od samo tri sastojka…
Sigurno su ti poznate situacije kada na brzinu trebaš „smućkati“ neki kolač. Naravno, mora biti i ukusan te – ako je ikako moguće – jednostavan i bez milijun sastojaka. U takvim slučajevima je ovaj medeni kolač prava stvar. Sigurne smo da će brzo nestati s tanjura. Obožavaju ga i muškarci baš iz razloga što je jednostavan i sočan te nije "kičast" i kompliciran...
Sastojci
• 4 jaja
• 5 žlica tekućeg meda
• 150 g mljevenih badema
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ventilator) te namasti okrugli kalup za složenac (promjera 20 cm).
2. Odvoji bjelanca od žumanaca te stuci čvrst snijeg od bjelanaca. Pjenasto stuci žumanca sa 4 žlice meda.
3. Raspodijeli po limu 25 g mljevenih badema te ih stavi na 5 do 10 minuta u pećnicu da se ispeku. Drži ih stalno na oku da ne izgore. Gotovi su kad dobiju zlatnožutu boju.
4. Pomiješaj preostale bademe sa smjesom od žumanaca i meda te polako umiješaj snijeg. Pazi na to da polako miješaš kako bi snijeg ostao fino prozračan.
5. Stavi mješavinu u kalup te peci tijesto 25 minuta. Zadnjih 10 minuta pečenja smanji temperaturu na 160 stupnjeva.
6. Izvadi kolač iz pećnice te ostavi da se potpuno ohladi. Najprije ga izvadi iz kalupa. Na kraju nakapaj kolač preostalim medom te raspodijeli po njemu pržene bademe.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.