Ima li što bolje od omiljenog nam pića u obliku sladoleda? Jer s prognozama o vrućinama koje će još dosta dugo potrajati, u vječnoj smo potrazi za nečim što će nas rashladiti...
Volimo džin-tonik! I ti? Naravno! Osim što je izvrstan u čaši, odsad ga možeš jesti i na štapiću – kao džin-tonik sladoled! Plus: lako ga doma na brzinu sama spraviš…
Potrebno ti je (za oko 3 porcije džin-tonik sladoleda):
• 60 ml džina
• 240 ml tonika
• 24 g šećera u prahu
• 25 ml soka od limete
• svježi krastavac
• kalup za sladoled na štapiću (alternativa je mala čaša)
Tonik ne smije više biti gaziran – dakle, najbolje ga je otvoriti nekoliko sati prije upotrebe te držati otvorenim da nestanu svi mjehurići.
Priprema:
Operi krastavac i nareži ga na tanke ploške. Pomiješaj džin, tonik, sok od limete i šećer u prahu te sve stavi u kalup za sladoled. Na kraju dodaj u mješavinu četiri ploške krastavca (alternativa su ploškice limete).
Savjet: kako bi dobro namjestila štapić za sladoled, stavi ga u sladoled tek kad se ovaj malo smrzne u zamrzivaču (nakon nekih sat vremena).
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.