Life&style 19. srpnja 2019.

Uz ovih 5 savjeta nećeš se znojiti i ostat ćeš mirisna i po paklenim vrućinama

Shutterstock/Instagram.
  • Uz sve prednosti ljeta, veliki nedostatak su paklene vrućine i pojačano znojenje
  • Što je toplo, a što hladno vrlo je važno i ne uvijek otprve logično kad pričamo o znojenju
  • Na primjer, ako se želiš manje znojiti ono što piješ mora biti toplo, a bolje je i da tuš ne bude leden

Ljeti ćemo sve napraviti kako se ne bismo jako znojile te kako se na odjeći ne bi vidjele ružne znojne mrlje. Kako se uopće ne bi znojila, pripremili smo za tebe sljedeće savjete. 

Možda vas zanima... Tip-top cijelo ljetovanje: Treba ti samo ovih 10 modnih komada, a mi znamo gdje ih možeš naći Rubrika Moda Moda

1. Toplo-hladno tuširanje 

Nema ništa ljepše za vrijeme vrućeg ljetnog dana od tuširanja hladnom vodom. Međutim, od toga ćemo se još više znojiti! Kako bi se tijelo ohladilo iznutra, najbolje je tuširati se mlakom vodom. Ako se ne želiš odreći hladnog tuša, onda se preporučuje naizmjenično tuširanje. Tako će se potaknuti prokrvljenost kože te ćeš se manje znojiti. 

via GIPHY

2. Lagano jelo 

Ako se ne želiš brzo oznojiti, izbjegavaj masna i ljuta jela u vruće dane. Puno bolje su hladne juhe ili neko voće i povrće. 

3. Dezodorans i puder za područje grudi

Puno žena se ljeti znoji u području među grudima ili ispod njih - znojenje ispod grudiju je zapravo posebna koju valja izučiti. Najkraća je verzija; s puderom ili dezodoransom možeš nešto na brzinu poduzeti protiv toga: nanesi dječji puder na ta područja – to će održati kožu suhom, a i štitit će je od neugodnog trljanja. Drugi trik je antiperspirant dezić – jednostavno ga nanesi nakon tuširanja na spomenute dijelove. 

4. Pij tople napitke 

Izbjegavaj ledeno hladne napitke u vruće dane. Jedna od stvari koja će se dogoditi ako popiješ ledeno piće na vrući dan jest da ćeš se još više se znojiti, a ima ih još. Radije pij tekućinu sobne temperature – hladit će tijelo iznutra. Ekstra savjet: čak od kadulje pomaže protiv pretjeranog znojenja.

5. Kupaj se u ružmarinu 

Kupke s uljem od ružmarina trebale bi pomoći da se smanji broj bakterija na koži. Ulje ružmarina sadrži mentol te osvježava kožu. Već 20-minutna kupka djeluje satima na koži te ćeš se osjećati svježe cijeli dan. 

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

Komentari 0