Life&style

Uz ove tri lagane i kratke vježbe možeš se zauvijek riješiti iritantnog podbratka

  • Podbradak definitivno nije nešto što bismo rado vidjeli u svome odrazu u ogledalu
  • Iako razlozi nastajanja mogu biti različiti, postoje jedinstvene vježbe kojim ga možeš ukloniti
  • Zviždanje, poljupci ili igra s lopticom – možeš izabrati vježbu koju hoćeš, ali važno je da budeš dosljedna u izvođenju

Koliko god se trudile držati težinu pod kontrolom, ponekad se izvan naše moći formira estetski nepoželjan – podbradak. Razlozi za ovaj višak kože između vrata i čeljusti mogu biti različiti; od prekomjerne težine, preko genetskog naslijeđa, lošeg držanja koje s vremenom uzrokuje slabljenje mišića vrata ili do jednostavnog procesa starenja koje uzrokuje gubitak elasticiteta u koži. 

Možda vas zanima Muči te podbradak? S ovih 5 trikova učinit ćeš ga manjim i manje primjetnim Rubrika Life&style Life&style

No, umjesto da posegneš za dolčevitama, ovom problemu možete doskočiti puno učinkovitije. Zašto ne iskušati vježbu kojom možeš učvrstiti mišiće vrata i lica te istovremeno istopiti višak masnoća, a koje savjetuju stručnjaci.

Najprije zagrij mišiće vrata

Kao i kod izvođenja svake vježbe, važno je zagrijati mišiće kako bi se izbjegla ozljede. Zagrijavanje vrata započni nježno rotirajući glavu u jednu stranu, zatim nazad do druge strane i naposljetku vrati glavu naprijed. Nakon nekog vremena obrni smjer. Jednako primjeni i na zagrijavanje čeljusti. Nježno pomiči čeljust u lijevo, zatim prema naprijed, pomakni je u desno, a naposljetku nazad,zadržavajući položaj nekoliko sekundi. Nakon nekoliko minuta izvođenja ovih vježbi tvoj vrat i čeljust bi trebali biti zagrijani. 

Zazviždi prema stropu

Nastavi s vježbom koja će učvrstiti mišiće tvoga vrata te ga ujedno opustiti nakon položaja u višesatnom sjedenju za radnim stolom. Udobno sjedi, izravnaj kralježnicu i opusti ramena. Glavu položi unatrag do točke u kojoj vam je udobno, a zatim usne stavi u položaj kao da ćeš zazviždati. Usnice bi trebale biti opuštene, ali i u dovoljno čvrstom položaju kako bi mogla osjetiti lagano zatezanje na obje strane vrata. 

Zadrži ovaj položaj 10 do 20 sekundi, a vježbu možeš ponoviti oko 10 puta

Pošalji poljubac prema nebu

Vježba je slična prethodnoj, uz sitne modifikacije. Stani uspravno te opusti ruke i ramena. Zabaci glavu prema unazad tako da gledaš u strop. Napući usne kao da šalješ poljupce prema gore i pritom isteži usne što više možeš. 
Zadrži ovaj položaj 5 do 20 sekundi i zatim se opusti. Ponovi ovu vježbu 10 do 15 puta. 

Igraj se lopticom 

Za ovu vježbu bit će ti potrebna mekana loptica, promjera 12-25 cm. Dok sjediš ispravljene kralježnice i opuštenih ramena postavi lopticu ispod brade, a zatim odmjerenim čvrstim pokretima upotrijebi bradu kako bi stiskala lopticu. Ova vježba može se ponoviti 10 do 30 puta. 

Ukoliko ćeš izvoditi ove vježbe dosljedno, mišići vrata i čeljusti će ojačati, a masnim naslagama u ovom području više neće biti mjesta. Pa čaki ako nemaš iritantne nakupine ispod brade ove vježbe mogu biti sjajna prevencija za nastanak istih, ali i poboljšanje tonusa kože koja gubi određena svojstva starenjem. 

POGLEDAJ TREĆU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": PRSTENJE I CIPELE:
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0