Life&style

Muči te podbradak? S ovih 5 trikova učinit ćeš ga manjim i manje primjetnim

  • Podbradak možemo nasljediti, možemo ga imati zbog viška kilograma ili pak zbog opuštanja kože koje nastaje s godinama

  • Želimo li ga se potpuno riješiti trebat će nam vremena (vježbe za taj dio lica, mešavljenje) ili novaca (za face lift, na primjer)

  • No, ovo je 5 brzopoteznih rješenja kako ga vizualno smanjiti ili čak prikriti

Dvostruki podbradak nastaje iz više razloga - katkad ga nasljedimo s genima nekog od predaka pa ga imamo već u mladosti i bez obzira na kilograme. No, znamo ga dobiti i baš zbog kilograma - kad se malo udebljamo, eto nam podbratka. Također, koža na licu, vratu pa tako i na području ispod brade se s godinama opusti pa nam svima u određenoj dobi podbradak ne gine. Bilo kako bilo, s dvostrukim podbratkom nitko nije presretan. Srećom postoji nekoliko stvari koje možemo sami učiniti, ne možda da nestane, ali da ga uspješno prikrijemo ili učinimo manje upadljivim.

Možda vas zanima Pomladi se kod frizera: Šest frizura koje skidaju godine Rubrika Beauty Beauty

Naravno, nije loše ni skinuti kilograme, ali su oni zaslužni za veliki podbradak, preporučljivo je i ciljano raditi vježbe za taj dio lica, ali rezultati se neće vidjeti preko noći. Zato je možda ovih 5 brzopoteznih rješenja vrlo korisno...

1. Trik s odjećom

Izbjegavaj odjeću koja pogled fokusira na tvoj vrat: izbjegavaj dolčevite, bluze i haljine s visokim okovratnikom ili mašnama koje se vezuju oko vrata, marame. Svi predmeti s puno materijala u području vrata su loš izbor. Radije izaberi one niske kragne ili V-izreza. Ne voliš V-izrez, predubok ti je? Onda je opcija top sa ženstvenim izrezom lađa kroja.

2. Trik s frizurom

Ne određuje samo odjeća kako ćeš izgledati, jako je važna i kosa. Dobro odabrana frizura može imati efekt gotovo face lifta, ali bez uplitanja kirurga. Na primjer, lijepi kratki bob može dodati ponešto volumena u području oko brade što će učiniti da podbradak izgleda mršavije. Nosiš dugu kosu? Onda je dobar izbor rep - izdužuje lice i vrat pa tako podbradak neće toliko "stršati" odnosno isticati se i upadati u oči.

3. Trik s nakitom

Voliš nositi dugačke, velike i upadljive naušnice? Bolje ih je izbjegavati želiš li prikriti podbradak. Sitne naušnice su bolje jer odvlače pogled prema uhu, odnosno skreću ga s područja vrata. Velike naušnice privlače ga baš tamo gdje ne želiš da ide, prema podbratku i vratu, posebno ako su tako duga da završavaju baš u visini vilice (i podbratka).

4. Trik s makeupom

Makeup ima mnogo složeniju zadaću od toga da učini oči vizualno većima ili im naglasi boju. S vještom upotrebom šminke možeš učiniti i da podbradak ne upada baš toliko u oči. Imaš li dvostruki podbradak konturiranje je za tebe makeup tehnika proizišla iz raja. Nanoseći različite tonove na lice možeš optički stvoriti sjene i linije koje ne postoje. Pogledaj u video kako to najlakše učiniti:

5. Trik sa žvakačom gumom

Posljednji, ali ništa manje važan trik: redovito žvači kaugumu. Na taj način tjeraš mišiće na bradi i na vratu da rade što će ih ojačati, tonirati i cijelo će to područje postati čvršće, a koža na podbratku napetija. Naravno, to je jako dobra vijest za inače opušteni i mlohavi podbradak. Po mogućnosti žvači žvake bez šećera. Ne želimo da se podbradak smanji, ali karijes poludi, zar ne?

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0