Beauty

Pomladi se kod frizera: Šest frizura koje skidaju godine

  • Ponekad je mala promjena na kosi dovoljna da osvježi naš izgled i pomladi nas u trenu
  • Donosimo ti savjete o "pomlađujućim" frizurama iskusne vlasnice frizerskih salona Studio Marcela
  • Osim savjeta, saznaj gdje možeš pogledati panel na temu "Ljepotom do samopouzdanja" 

Anti-age kozmetika i tretmani te tjelovježba i prehrana zasigurno utječu na naš izgled i mogu nam pomoći da izgledamo mlađe. Ipak, ništa ne skida godine u trenu kao što to može učiniti prava frizura. To dobro zna Jadranka Pezo, vlasnica poznatog lanca frizerskih salona Studio Marcela, s kojom smo porazgovarali upravo o frizurama koje nam mogu pomoći sakriti godine. 

 | Autor: Studio Marcela Studio Marcela Katarina Mamić

Curtain šiške

Kao prvu od frizura koje odlično sakrivaju godine, vlasnica poznatog salona ističe tzv. curtain (eng. zavjesa) šiške. To su šiške koje odgovaraju svakom obliku lica. Šiške se razdvajaju na sredini, gdje su ujedno kraće, a rubovi su duži. Takve su šiške duže i lepršavije, a osim na spuštenoj kosi, savršeno funkcioniraju na podignutoj frizuri kao što su rep ili punđa, neovisno o tome je li kosa ravna ili valovita, objašnjava Pezo te dodaje kako ove šiške nisu klasične. Štoviše, trendi su i mogu sakriti neželjene bore ili znakove starenja.

 

Balayage/bronde 

Drugi trik za pomlađivanje uz pomoć frizera svakako je balayage/bronde tehnika bojenja koseKod navedenih tehnika rade se pramenovi koji imitiraju prirodne pramenove dobivene od sunca. Svjetliji pramenovi oko lica su viši, svjetliji i prilagođeni vašem tenu. Upravo ti pramenovi koji su suptilni, a čine razliku, osvježit će vaše lice i učiniti da 'osjećaj kacige' zbog jednobojne i tamne boje kose nestane, saznajemo od sugovornice

 | Autor: Studio Marcela Studio Marcela Sanja Vejnović

 | Autor: Studio Marcela Studio Marcela

Bombshell frizura

Još jedna frizura koja skida godine lako se postiže bez bojenja ili šišanja kose. Način feniranja isto može biti trik kojim možete izgledati mlađe i biti u skladu s trendovima. Bombshell frizura sa šiškom koja ide na stranu puna je volumena i lepršavosti. Ako odaberete ovu frizuru, naglasak će biti na vašoj kosi, ističe Pezo te navodi kako je bombshell frizura bila apsolutni hit '90-ih godina, a sad se vraća u punom sjaju.

 

 | Autor: Studio Marcela Studio Marcela Ana Begić Tahiri

Bob ili lob

Bob ili lob frizure već su godinama popularne među ženama, što uopće ne čudi budući da zaista mogu drastično (i pozitivno) promijeniti izgled. Ako želite izgledati mladoliko, oštre linije ovih frizura istaknut će vašu ženstvenost i sofisticiranost. Za žene koje vole kraću kosu idealan je bob, savjetuje Pezo. S druge strane, za žene koje ne vole predugu kosu, a vole podignute ili valovite frizure s više volumena, lob je odličan izbor. Lob je duža verzija boba i samim time postoji mogućnost podizanja kose, objašnjava sugovornica. 

Golden nijansa

Još jedna frizura koja skida godine te daje svjež izgled svakako je tzv. golden nijansa tamno plave kose kakvu nosi Ecija OjdanićEcija uvijek prati trendove vezane za boju kose i nove tehnike, a upravo će ove jeseni prevladavati topli tonovi, osobito vezani za balayage tehniku, saznajemo od vlasnice Studija Marcela.

 | Autor: Studio Marcela Studio Marcela Ecija Ojdanić

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić Ivana Delač

Glatka i ravna kosa

No, osim golden nijanse, mladolikom izgledu uvijek će pridonijeti ravna, zdrava i glatka kosa. Ravna i sjajna kosa ženu čini privlačnom i ujedno elegantnom, uvijek izgleda moderno i mami poglede. Usudite se na promjenu, dajte kosi njegu koju treba, zagladite je, a zahvaliti nam možete poslije. Sigurno nećete požaliti, poručuje vlasnica salona Studio Marcela. 

Želiš li saznati više o tome kako ljepotom do samopouzdanja, pogledaj online panel na "Beauty, Dentex & Health Expo 2020 online edition", na kojem će sudjelovati Marcela Pezo, brand direktorica lanca frizerskih salona Studio Marcela, te mnogi drugi stručnjaci. Ovaj inovativan događaj prvi će se put u Hrvatskoj prezentirati novim digitalnim konceptom od 21. do 27. rujna, a ulaznice su povoljne i dostupne preko Entrio platforme

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Guliver/Shutterstock

Komentari 0