Life&style

Uz ovaj brzi trik riješit ćeš se neugodnog mirisa u hladnjaku, ne moraš ništa čistiti i vaditi

  • Dovoljan je tek komad sira koji jako miriše ili otvoreno pakiranje salame i cijeli će hladnjak upiti miris
  • Nemoj misliti da odmah moraš sve izvaditi iz hladnjaka, oprati sve deterdžentom i dobro posušiti
  • Naime, ovaj brzi trik riješit će ovaj mirisni problem 

Normalno je da iz hladnjaka dolazi neki miris. Međutim, svako malo u hladnjaku se nađu neke namirnice koje imaju pretjerano jak miris. Jedino pomaže u potpunosti ga očistiti i prebrisati, zar ne? Ne baš, jer ovim jednostavnim kućanskim trikom možeš neutralizirati svaki neugodan miris u hladnjaku.

via GIPHY

Možda vas zanima Ove tri pogreške trebaš zbjeći prilikom čišćenja hladnjaka - ubrzat će ti i olakšati posao Rubrika Life&style Life&style

Ekspresni trik protiv neugodnog mirisa u hladnjaku

Prije svega, važno je da se otvorena hrana sprema u hermetički zatovrene Tupperware posude. S jedne strane, to će produžiti rok trajanja, a s druge strane, sprječava širenje mirisa hrane u hladnjaku. Ako je za to prekasno, a hladnjak miriše na onaj opori sir od vikenda, pomaže samo jedno: svježa mljevena kava!

via GIPHY

Kava ima sposobnost vezanja i neutraliziranja neugodnih mirisa. Uz to, lijep mirisni prah daje hladnjaku fini miris. Jednostavno stavi otvorenu posudu svježe mljevene kave u hladnjak. Posudu možeš jednostavno zamijeniti nakon nekoliko dana ili tjedana - ovisno o tome kada imaš osjećaj da je sav neugodan miris nestao. 

Možda vas zanima Koliko dugo možemo čuvati kuhanu hranu prije nego postane opasna po zdravlje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0